NOVA PRAVILA

Gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga pozvao sugrađane da se pripreme na nova pravila: MOGUĆE ZATVARANJE VRTIĆA, ŠKOLA, GRADSKE KNJIŽNICE, MULTIMEDIJALNOG CENTRA, SPORTSKIH DVORANA…

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ

Gradonačelnik Rovinja, dr. Marko Paliaga, koji zbog sastanka Civilnog stožera u Puli, nije prisustvovao prvim točkama dnevnog reda dočekan je s nestrpljenjem.

Poručio je vijećnicima, ali i svim građanima Rovinja da u sljedećih mjeseca dana svi zajedno moramo odustati od uhodanog načina života kojeg smo imali do sada, te se pridržavati novih pravila koja ograničavaju kretanje i onemogućuju putovanja u inozemstvo. 

Između ostalog, Paliaga je istaknuo kako će službeno priopćenje o mjerama zaštite od koronavirusa biti izdano u poslijepodnevnim satima, no da je moguće da se do 14. travnja zatvaraju vrtići, škole, odnosno Gradska knjižnica, Multimedijalni centar kao i svi objekti u nadležnosti jedinca lokalne samouprave.

-Naravno, zatvorit će se i sportske dvorane, prolongirati i odgoditi ranije najavljena natjecanja. Osim toga, korisnici Doma za odrasle "Domenico Pergolis", ujedno i najosjetljivija skupina naših građana, u dvorište Doma moći će izaći samo pod nadzorom.

Rad ugostiteljskih objekata limitiran je na 23 sata, dok će se pogrebi održavati samo u krugu obitelji, poručio je gradonačelnik Rovinja, također zamolivši građane da bez ozbiljnog razloga ne hrle u Dom zdravlja, te najavio gotovo pa 24-satno uključivanje djelatnika Komunalnog servisa i "Odvodnje" u osiguravanju usluga građanima u svakom trenutku.

Ujedno, tim je djelatnicima ukinuta privilegija putovanja, odnosno dužni su osigurati javnu uslugu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater