ROVINJSKO SELO

Gradonačelnik na gradilištu novog vrtića: NOVI OBJEKT ZA SMJEŠTAJ PEDESETAK DJECE

| Autor: Glas Istre

Inače, riječ je o objektu za dvije vrtićke jedinice i jednu jasličku, s distribucijskom kuhinjom i višenamjenskom dvoranom

Gradonačelnik Marko Paliaga posjetio je gradilište još jedne od važnijih investicija, onu izgradnje novog vrtića u Rovinjskom Selu. Grad Rovinj kontinuirano ulaže u svoje predškolske ustanove, kako u uređenje i zadržavanje visokih standarda postojećih kapaciteta, tako i u izgradnju novih. U posljednjih nekoliko godina izvedene su značajne investicije, a posljednja u nizu vrijedna je više od 11 milijuna kuna, od kojih je milijun kuna financirano od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Uz gradonačelnika, obilasku su prisustvovale i pročelnice za društvene djelatnosti i za izgradnju i komunalno gospodarstvo Edita Sošić Blažević i Tanja Mišeta te ravnateljica DV-a "Neven" Sandra Orbanić.

Inače, riječ je o objektu za dvije vrtićke jedinice i jednu jasličku, s distribucijskom kuhinjom i višenamjenskom dvoranom. Upravo zahvaljujući tom projektu, Rovinjsko Selo će po prvi put dobiti jasličku skupinu koja će uvelike olakšati svakodnevnicu roditeljima obzirom da neće više djecu morati voziti u jaslice do grada.

Na gornjoj etaži građevine predviđen je prostor za jasličku skupinu, prostor ravnatelja i odgojno-obrazovnih djelatnika, dok se na donjoj etaži nalaze dvije vrtićke skupine, distributivna kuhinja i višenamjenska dvorana.

- Ovim će se vrtićem osigurati kapaciteti za pedesetero djece, istaknuo je gradonačelnik Marko Paliaga te naglasio da će se time postići mogućnost prihvata sve djece jasličke i vrtićke dobi na području grada u predškolske objekte.

- Radovi teku u roku, uskoro će prostor biti opremljen i namještajem, a trenutno se radi na uređenju okoliša i završnim radovima kako bi s ponosom najesen otvorili vrata ove nove strukture, rekao je Paliaga.

Ukupna tlocrtna površina planirane građevine koja se nalazi na čestici površine 1.580 kvadrata u Ulici Stjepana Žiže 69, iznosi 533 kvadrata, a građevinska bruto površina iznosi 703 kvadrata. Pristup dvorani je predviđen iz vrtićkog dijela, s posebnim ulazom za upotrebu dvorane vanjskih korisnika u poslijepodnevnim satima.

- Postupak javne nabave odužio se zbog uloženih prigovora, što je odgodilo početak radova. Međutim, možemo biti zahvalni da smo danas dobili veoma lijep, estetski lijepo oblikovan, kvalitetan, moderan objekt za naše najmlađe sugrađane, prvenstveno djecu u Rovinjskom Selu, izjavila je pročelnica za društvene djelatnosti Edita Sošić Blažević.

Od radova preostaje još uređenje vanjskih zelenih površina i dječjeg igrališta te će, nakon opremanja i ishođenja potrebnih dozvola za rad, vrtić otvoriti svoja vrata i biti spreman za prihvat djece.

- Za jesen očekujemo da će ovaj vrtić prihvatiti, kako već postojeće polaznike vrtića, tako i one mlađe od godinu dana. Ono što bih istakla kao najveću vrijednost nakon dugog niza godina kvalitetnog ulaganja Grada Rovinja u objekte u predškolstvu je činjenica da ovo je drugi potpuno novi izgrađeni objekt s vrlo visokim standardima za boravak djece, izjavila je ravnateljica Sandra Orbanić te naglasila kako će, uz jako kvalitetan prostor boravka i okoliša, mališani imati na raspolaganju i dvoranu što je u skladu s ciljevima i programom ustanove, da uz rad kineziologa od najranije dobi sva djeca imaju mogućnost da se bave sportskim aktivnostima. "Jednako tako po prvi puta će i djeca iz Rovinjskog Sela od prve godine boraviti u istom objektu i do polaska u školu omogućiti roditeljima da izbjegnu prijevoz djece i putovanje što je do sada bilo slučaj", nadodala je Orbanić. 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of