UKORAK S VREMENOM

OVAJ ISTARSKI GRAD NAJBRŽE JE RASTUĆI U HRVATSKOJ I JEDAN OD NAJPOŽELJNIJIH ZA ŽIVOT

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
Vodnjan (Manuel ANGELINI)

Navedeno je već prepoznala informatička tvrtka Infobip, osnovana još 2006. godine upravo u Vodnjanu, koja je razvila najveću globalnu komunikacijsku platformu, a koja je odabrala upravo Vodnjan i za smještaj svojeg kampusa Pangea 2017. godine

Danas, 10. kolovoza Grad Vodnjan obilježava svoj dan. No, zbog specifične situacije koja je obilježila 2020. godinu, posebnog programa obilježavanja neće biti, izuzev svečane sjednice Gradskog vijeća. Pa ipak, prigoda je to i da gradonačelnik Klaudio Vitasović, uz čestitku svim žiteljima Vodnjana na njihovom Danu, rezimira učinjeno te iznese inicijative i planove za predstojeće razdoblje.

Prije svega, naglašava da Vodnjan bilježi dobre gospodarske pokazatelje i da je prema portalu gradonačelnik.hr jedan od gradova u Hrvatskoj najpoželjnijih za život. U posljednjih godinu dana ima najveći rast osiguranika, što znači da ima najveći rast zaposlenika, od čak 20 posto.

- Vizija grada je da sabire sve ono čime Vodnjan raspolaže i što mu je ostavljeno u nasljeđe, a što će se dalje prenositi generacijama; bogatu kulturno-povijesnu nematerijalnu i materijalnu baštinu, očuvan okoliš, čisto more i uređene plaže, razvijenu poduzetničku i turističku infrastrukturu, infrastrukturno i hortikulturno uređen prostor te zajedništvo i socijalnu osjetljivost stanovništva. Za 2020. godinu planirali jedan veliki proračun od 80-ak milijuna kuna, ali će biti osjetno manji zbog ove situacije s koronavirusom. Od projekata koji su bili planirani najvažniji je svakako obnova glavnog Gradskog trga i Ulice Castello, od glavnog do Župnog trga. Ove godine to nećemo raditi upravo zbog situacije koju imamo. No, to je najveći i zapravo jedini projekt od kojeg smo odustali jer je bilo planirano da ga sami u cijelosti financiramo iz proračuna pa smo ga odlučili pustiti za neka bolja vremena, rekao je gradonačelnik Vitasović.

Međutim, dodaje, projekti koji su realizirani i oni koji su u tijeku također su značajni za razvoj grada Vodnjana.

- U prvom redu spomenuo bih izgradnju dječjeg vrtića u Peroju, vrijednog više od 9 milijuna kuna, za kojeg smo dobili bespovratna sredstva u iznosu od 7 milijuna kuna iz Fonda za ruralni razvoj. Novi vrtić imat će 540 kvadrata, moći će primiti ukupno 52 djece. Radovi su počeli krajem prošle godine i vjerujem da će objekt biti gotov u listopadu ove. Po dobivanju uporabne dozvole objekt ćemo i opremiti te bi do kraja ove godine djeca trebala ući u novi vrtić, kaže gradonačelnik Vitasović.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of