POVEZANO SA SUSTAVOM MUP-a

GRAD UMAG će postaviti tri kamere za mjerenje prekomjerne brzine vozila. KAZNA STIŽE EKSPRESNO

| Autor: Glas Istre
Kamere će se postaviti na tri lokacije (Foto Grad Umag)

Kamere će se postaviti na tri lokacije (Foto Grad Umag)


Grad Umag nabavlja tri kamere - fiksne uređaje za mjerenje brzine kretanja vozila, kako bi se razina sigurnosti u prometu dodatno podigla. Predviđeno je postavljanje triju kamera, odnosno radarska sustava tipa Cordon-M 2 za mjerenje brzine prometa, i to na lokacijama Savudrijske ulice ispred sportske dvorane u Stella Marisu, Aveniji Grada Vukovara te Svetoj Mariji na Krasu, na ulazu u samo naselje iz smjera Kopra.

Sustav kamera prati brzinu te, u slučaju evidentiranja prekomjerne brzine, informaciju o tablici, brzini i vremenu-datumu šalje direktno putem sustava MUP-u, nakon čega slijedi procedura naplate kazne za prekomjernu brzinu. Prije samog postavljanja kamera, građani će biti obaviješteni.

Vrijednost investicije je nešto preko milijun kuna, od čega će 40% biti financirano iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dok će 60% biti financirano iz Proračuna Grada Umaga. Osim navedenih, u narednom je periodu predviđeno postavljanje još dodatnih kamera i na drugim lokacijama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini