(A. T.)
Moći će se birati između 720 predjela, glavnih jela i deserta, uz uključenu čašu vina ili aperitiv. Jelovnici svih restorana sudionika manifestacije objavljeni su na web stranici www.tjedanrestorana.com
Tjedan restorana je gastro manifestacija koja započinje danas i trajat će sve do iduće nedjelje 14. listopada, a sudjelovati će 80 restorana s područja cijele Hrvatske, među kojima i šest iz Istre i to Adrion Aparthotel, Amfitetatar, Kantina, Konoba Casa Mia, Oasi i Ribarska koliba.
Posebni jelovnici
Manifestacija je inspirirana sličnim akcijama koje se održavaju u svjetskim metropolama poput New Yorka i Londona, čiji je cilj omogućiti što većem broju građana posjet restoranima. Cilj je i promocija restoranske kulture, poticanje interakcije ugostitelja i posjetitelja restorana te oživljavanje gastro scene Hrvatske.
Moći će se birati između 720 predjela, glavnih jela i deserta, uz uključenu čašu vina ili aperitiv. Jelovnici svih restorana sudionika manifestacije objavljeni su na web stranici www.tjedanrestorana.com.
Osamdeset restorana sudionika koji zadovoljavaju stroge kriterije organizatora u navedenom razdoblju gostima nude posebno osmišljene jelovnike. Svaki jelovnik ima slijed od tri jela (predjelo, glavno jelo i desert) po fiksnoj cijeni od 100 do 125 kuna. Većina restorana u ponudu uključuje aperitiv ili čašu vina.
Veliki interes
Kako napominju organizatori, vrijednost ponuđenih jela u redovitoj je ponudi minimalno 50 posto veća.
Hoteli visoke kategorije uključuju se u Tjedan restorana sa svojim hotelskim barovima. Pod sloganom "Na Koktel u Hotel", za vrijeme trajanja Tjedna restorana Hrvatska, hotelski će barovi svakog dana 100 minuta, od 18 do 19.40 sati, nuditi koktele po promotivnim cijenama od 20 do 25 kn. Ovog puta sudjeluju Hotel Westin Zagreb (Diana Bar), Hotel Osijek (Lobby Bar), Grand hotel Slavija Baška Voda (Kantun Bar), Marvie Hotel Split (Mareo bar).
Inače, manifestacija Tjedan restorana već je osmu godinu za redom omiljena kod svih koji vole uživati u pravoj gastronomiji, a ujedno je i prilika da se posjete restorani koje se tijekom godine ne stignu posjetiti. Prilika je to i za organizaciju ugodnih druženja s obitelji i prijateljima uz izvrsnu hranu. Svake je godine sve
popularnija, a restorani su popunjeni do posljednjeg mjesta. (M. RADIĆ)