NOVIGRAD:

FLAG Pinna nobilis dodijelio sto tisuća kuna: POMOĆ MLADIMA ZA RAZVOJ RIBARSKIH INICIJATIVA

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Do kraja ove godine FLAG Pinna nobilis objaviti će još dva natječaja (M. MIJOŠEK)

Do kraja ove godine FLAG Pinna nobilis objaviti će još dva natječaja (M. MIJOŠEK)


FLAG Pinna nobilis krajem travnja objavio je prvi FLAG natječaj za Podmjeru 1.1.1. "Ulaganje u jačanje konkurentnosti mikro, malih i srednjih poduzeća u sektoru ribarstva i povezanih aktivnosti". Prvi je koji je objavio natječaj za lokalne dionike u Hrvatskoj te je dodijelio ukupno 101.084 kuna. Natječaj je bio namijenjen pripadnicima gospodarskog sektora ribarstva u rangu mikro, malih i srednjih poduzeća registriranih za obavljanje djelatnosti morskog ribolova s područja FLAG-a Pinna nobilis, kako bi se odgovorilo na njihove potrebe za jačanjem konkurentnosti i održivosti, ali i potaklo mlade na razvoj poduzetničkih inicijativa u sektoru ribarstva, akvakulture i povezanih aktivnosti.

Na natječaj su pristigle tri prijave te su nakon izvršene administrativne kontrole i ocjenjivanja, na FLAG razini odabrana dva projekta, kojima su zatim potpore odobrene i na razini Uprave ribarstva. Sredstva u visini od 12.402 kuna dodijeljena su Obrtu za morski ribolov i usluge DR boats, u vlasništvu Davora Rašina koji će ih uložiti u povećanje energetske učinkovitosti svojega plovila, nabavkom automatskog pilota za kormilarenje.

Drugi korisnik, kojemu je odobreno 88.682 kuna, Amedeo Miani, dodijeljena sredstva iskoristit će za nabavu specijaliziranog dostavnog vozila - hladnjače, čime će ojačati konkurentnost svojega Obrta za ugostiteljstvo, ribolov i trgovinu Amedeo.

Lokalnom razvojnom strategijom u ribarstvu FLAG-a Pinna nobilis, identificirana je i potreba za očuvanjem ribarske/pomorske tradicije i baštine u svrhu jačanja prepoznatljivosti FLAG područja te potreba zaštite i očuvanja bioraznolikosti FLAG područja i unapređenja stanja okoliša, stoga je FLAG Pinna nobilis objavio natječaje iz Podmjere 2.3.1. "Potpora za aktivnosti promocije, marketinga i očuvanja ribarske/pomorske tradicije i baštine ribarstvenog područja FLAG-a" i Podmjere 3.1.1. "Potpora za edukativne aktivnosti podizanja ekološke svijesti i uključivanja u čišćenje luka, mora, priobalja i podmorja", ukupno raspoloživih sredstava od 2,83 milijuna kuna. Zaprimljene projektne prijave prošle su administrativnu kontrolu i ocjenjivanje te su dodijeljene Odluke o odabiru projekta na FLAG razini.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini