Za kuhinju i spremanje salse zaduženi su bili prijatelji (N. O. R.)
Supružnici Natalina i Damir Dobravac, koji uspješno spajaju turizam i poljoprivredu, svoje su potrošače i goste, poslovne partnere, ali i sve one ljude dobre volje, nagradili feštom od pomidora. Uz njihovo povrće i voće, kao i čuvena te višestruko nagrađivana vina zvučnih i glazbenih imena, rajčice netom ubrane s polja odlično su "odradile" feštu u svoju čast i predstavile se u šest varijanti.
Ove godine, a riječ je trećoj Dobravac tomato fešti, u pomoć su im, zbog izuzetno lošeg i kišovitog svibnja, došli prijatelji i vrsni proizvođači pomidora William Uljanić i Marko Črnac. Jer, fešta se usprkos manjem urodu morala održati.
Uz manje pomidora, koji je kao jedan od glavnih sastojaka salse, uz skutu i sireve domaćih proizvođača (Latusa) ipak sporedna, ali važna figura slasnih zalogaja i sendviča na bijelim tanjurskim podlogama ukrašenim bosiljkom i ostalim mirodijama te miomirisnim i ukusnim maslinovim uljem, vina obitelji Dobravac naprosto su, baš kao što kazuju i njihovi nazivi, pjevala, imala ritam i tempo klizanja niz grlo. Uz vina, na stolu su se našle i druge domaće delicije, Pelinkovac iz "Darne" te Pasareta (piće naše/vaše mladosti).
- Jutros smo pobrali i za stol donijeli sve vrste pomidora koje uzgajamo. S obzirom da je godina za ove 'rajske jabuke' bila loša, jedva smo, za razliku od ranije, nabrali određenu, odnosno znatno manju količinu za feštu od koje nismo željeli odustati. A da ne bi bilo odustajanja, u pomoć smo pozvali i s njima udružili snage i pomidore s još dvojicom vrsnih proizvođača i prijatelja Williamom Uljanićem i Markom Črncem te sveukupno predstavili šest vrsta pomidora, objašnjava rovinjski vinar, uljar i poljoprivrednik Damir Dobravac.