dodijeljene nagrade

FOTO/FESTIVAL SIRA U SAVIČENTI Naj koza 2021. godine koza Bila vlasnika Franka Sandrića iz Juršići. Sirana Majcani iz Buzeta ima najbolji jogurt od borovnice

| Autor: Lara BAGAR


Ni ovogodišnji Festival sira u Savičenti nije razočarao. Malo mjesto u srcu Istre okupilo je najbolje sirare iz Istre, a tradicionalno je izabrana i naj koza Istre. Izbor naj koze održava 21. godinu za redom te privlači posjetitelje koji žele vidjeti nešto drukčije i originalno. Danas se tako birala najizvornija koza, najsimpatičnija koza te miss Istre.

Tako je za naj kozu 2021. godine izabrana koza Bila, vlasnika Franka Sandrića iz Juršići. Prva pratilja je koza Bela, vlasnika Borisa Orlića iz Klarići, a druga pratilja je koza Maza, vlasnika Matea Muškovića. Naj prč je Set, vlasnice Mire Gardaš iz Zrenja koja ujedno ima i najsimpatičniju kozu Čići. Koza Lili, vlasnika Davida Trete iz Galižane, je izabrana za najizvorniju kozu Istre.   

Večeras je i sirana Majcani iz Buzeta dobila nagradu za najbolji jogurt od borovnice, a Vesna Loborika ima najbolji kravlji sir. 

Na festivalu podsjetimo, izlažu Sirana Zlata, Sirana Majcani, Vesna Loborika, OPG Sia, Sirana Orbanić, Stancija Kumparička, OPG Macan, OPG Peršić, OPG Maliki i Sapori Istra. 

Organizatori 9. Festivala sira su Turistička zajednica Općine Svetvinčenat i Općina Svetvinčenat, dok je pokrovitelj festivala Istarska županija. 

Festival se nastavlja i u nedjelju u svom izlagačkom djelu, dok je zbog mogućnosti kiše otkazana 4. Smotra istarske ovce.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater