"tuga i žalost"

EVO KAKO U HRPI SMEĆA USRED ŠUME MOŽETE IZGUBITI IDENTITET Mirna šetnja prirodom kod Valbandona pretvorila se u noćnu moru: Pronađeni dokumenti s vrlo detaljnim osobnim podacima jedne mlade Puljanke…

| Autor: Patricija SOFTIĆ

Imala sam kozmetički salon u Vukovarskoj ulici, ali njega sam u potpunosti ispraznila kad sam ga zatvorila. Onda smo prije otprilike dvije i pol godine prodali i stan koji smo imali tamo, pa se moglo dogoditi da nam je u pripadajućoj šupi ostao koji registrator s dokumentima. Ali strašno je da se netko tako igra s tuđim dokumentima umjesto da su nas kontaktirali i vratili nam to, kaže nam sada već bivša poslodavka i vlasnica dokumenata

Kada su ilegalni deponiji u pitanju, ništa nas više ne može iznenaditi pa čak niti to da usred šume naiđete na kopije osobne iskaznice, sklopljene ugovore, police životnog osiguranja... Doduše hrpe otpada odbačenog u prirodu, upotrebljivog i neupotrebljivog, najlonske vrećice umjesto u kantu ili kontejner ostavljene uz samu cestu, gomile rastavljenog namještaja koje danima stoje na nekom pločniku, sve je to postalo, nažalost, svakodnevna pojava u našim krajevima. A ponekad se upravo na takvim hrpama smeća pojavi i neki trag koji komunalne redare ili same građane može uputiti na osobu kojoj je to smeće moglo pripadati. No, ima i onih situacija u kojima se naprosto radi o nečijoj nesmotrenosti koja bi ga na koncu mogla itekako skupo koštati, možda i skuplje od 3.000 kuna koliko bi mu komunalni redar mogao ispisati novčanu kaznu.

Papiri iz 2014. godine

Naime, u šetnji kroz šumicu Ližnjemoro koja povezuje Vodnjansku cestu i Valbandon gotovo u pravilu može se naići na hrpe odbačenog smeća. Ta šumica postala je pravo "skrovište" za sve one koji, umjesto na deponij, svoje smeće mogu neprimjećeno odložiti u ovu malu zelenu oazu koja se proteže na tromeđi između Pule, Vodnjana i Fažane. Jedna je naša sugrađanka tako svoju nedavnu šetnju s psima kroz ovo područje opisala kao "tugu i žalost umjesto opuštanja u prirodi", a usput je i fotografirala viđeno da dočara kako to područje izgleda. Na jednoj hrpi raznovrsnih stvari pronašla je i dokumente s vrlo detaljnim osobnim podacima jedne mlade Puljanke, ili već spomenutu kopiju osobne, OIB, potpis, razne ugovore, police… Stoga smo je i mi potražili želeći saznati kako su se njeni dokumenti uopće našli na tom ilegalnom deponiju usred ove šume i pripadaju li njoj i ostale stvari na istoj hrpi.

- S obzirom da ste mi rekli da je na tim dokumentima datum iz 2014. godine, pretpostavljam da su to dokumenti koji su ostali kod moje bivše poslodavke. Međutim, dobro je poznajem i ne vjerujem da bi baš ona to učinila, nosila smeće iz Pule do tamo i sve to bacila, jer s time i sebe kompromitira. Ugovor smo tada i raskinule baš zato što je ona zatvorila svoj obrt, rekla nam je vlasnica dokumenata.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum