sastoji se od tri discipline

Dvije policijske službenice ovog su vikenda uspješno odradile 226 kilometara Ironmana

| Autor: Glas Istre
Nikolina Kuvačić i Nives Šimić (Foto: Pu Istarska)

Nikolina Kuvačić i Nives Šimić (Foto: Pu Istarska)


Ironman je jedna od najtežih utrka, a sastoji se od tri discipline: 3.8 kilometara plivanja, 180 kilometara vožnje biciklom i 42.2 kilometara trčanja. Na ovo izazovno natjecanje, koje se održalo 3. srpnja u Austriji, prijavilo se preko 3.000 natjecatelja. Zbog velikih vrućina i vjetra, utrku je završilo 2.165 natjecatelja, od čega 301 žena. Među njima su bile i dvije policajke iz Hrvatske - Nikolina Kuvačić iz Policijske uprave istarske i Nives Šimić iz Policijske uprave zagrebačke.

ght

Policijskim službenicama ovo je bio prva prava Ironman utrka. Iako se već godinama bave trčanjem, triatlonom su se počele baviti prije četiri godine i od tada su uspješno odradile nekoliko Ironman 70.3 utrka. Riječ je utrkama koje se sastoje od 1.9 kilometara plivanja, 90 kilometara vožnje biciklom i 21.1 kilometara trčanja. Nakon što su uspješno svladale te Ironman 70.3 utrke, odlučile su isprobati svoju tjelesnu pripremu i prijaviti se na dvostruko zahtjevniju utrku. I pokazalo se da su spremne i za takve izazove.

ght

"Bio je to dan s milijun emocija, a zadovoljstvo i ponos koji osjećamo su nemjerljivi. Nismo ni same znale što nas sve čeka. Znale smo da neće biti lagano, ali isto smo tako znale da odustajanje nije opcija. I kilometar po kilometar došle smo do kraja, ušle u cilj i svi mjeseci truda i treninga bili su tada naplaćeni. Vrijedilo je svake uložene minute'', rekle su Nikolina i Nives.

ght

Za natjecanje su se pripremale intenzivno posljednjih šest mjeseci tako da su tjedno radile šest do osam treninga, odnosno 12 do 15 sati treninga. I kako kažu, isplatilo se.

Policijske službenice već se pripremaju za nove izazove. Predstoji im sezona daljinskog plivanja, sudjelovanje na policijskom natjecanju Memorijal Šimo Đamić u rujnu, a u listopadu Ironman 70.3 u Poreču. Kolegicama želimo svu sreću i uspjeh na daljnjim utrkama!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini