ISTARSKI NAJDOKTORI (2)

Dr. MIRELA MARKANOVIĆ MIŠAN, ginekologinja u pulskoj bolnici: Trudimo se stvoriti toplo i sigurno ozračje u rađaonici

Među najboljima je ove godina i 12 liječnika iz Istarske županije, i to fizijatar Darko Kraguljac iz rovinjske bolnice, ginekologinja Lina Štefanić iz Poreča, te nikad veći broj ginekologa iz pulske Opće bolnice: Dino Bečić, Mirela Markanović-Mišan, Tomislav Perkov i Dragan Belci. Među odabranima je i pedijatrica Mirna Milevoj-Ražem, neurokirurg Bojan Milanov iz Opće bolnice Pula, a na listi su se našli i pulska ginekologinja Ksenija Ladavac, liječnica obiteljske medicine Zvjezdana Ćatović iz Pule, ortoped Ivan Rakovac i stomatolog Hrvoje Galić iz Poreča

| Autor: Ružica KORACA
Mirela Markanović Mišan (snimila Ružica Koraca)

Mirela Markanović Mišan (snimila Ružica Koraca)


 Osmu godinu za redom portal najdoktor.com objavio je popis najboljih liječnika i liječnica u Hrvatskoj po izboru korisnika portala.

Među najboljima je ove godina i 12 liječnika iz Istarske županije, i to fizijatar Darko Kraguljac koji radi u Specijalnoj bolnici Martin Horvat u Rovinju, ginekologinja Lina Štefanić iz Poreča, te nikad veći broj ginekologa iz pulske Opće bolnice: Dino Bečić, Mirela Markanović-Mišan, Tomislav Perkov i Dragan Belci. Među odabranima je i pedijatrica Mirna Milevoj-Ražem kojoj to nije prvi put, a usko je vezana uz porode jer je neonatolog. Neurokirurg Bojan Milanov iz Opće bolnice Pula također je među najdoktorima iz Istre, a na listi su se našli i pulska ginekologinja Ksenija Ladavac, liječnica obiteljske medicine Zvjezdana Ćatović iz Pule, ortoped Ivan Rakovac i stomatolog Hrvoje Galić iz Poreča, točnije Nove Vasi, kojemu je ovo prvi puta da se nalazi na ovoj prestižnoj listi koju kreiraju pacijenti.

O odličnim rezultatima i odnosu prema pacijentima na pulskoj ginekologiji najbolje govori činjenica da je čak pet ginekologa pulske bolnice na ovogodišnjem popisu najdoktora. Jedna od njih je i dr. Mirela Markanović-Mišan, specijalistica ginekologije i porodništva, odnedavno je voditeljica poliklinike i dnevne bolnice ginekologije.

- Moji kolege, a i ja, radimo svakodnevno na poboljšanju. Intenzivno smo u kontaktu s pacijentima iz cijele Istre. Bavimo se problematikom trudnoće, porodima, ginekološkim hitnoćama, onkološkom problematikom, kao i područjem humane reprodukcije. Između ostalog, veliki broj sistematskih pregleda stvara neprestanu kontinuiranu komunikaciju između pacijenta i liječnika, pri čemu neizostavno pacijent kreira i svoje mišljenje o kvaliteti liječničkog rada.

Sveprisutnu stigmu da je odlazak kod ginekologa stres pulski ginekološki tim odavno je pripisao prošlosti, kaže ova najdoktorica.

- Ukupna kvaliteta organizacije rada u Službi za ginekologiju i porodništvo doprinijela je tome da smo prepoznati kao pozitivni doktori. Trudimo se imati što kraće vrijeme čekanja na preglede u poliklinici, kao i vrijeme čekanja do planiranog operativnog zahvata. Također, trudimo se stvoriti toplo i sigurno ozračje u rađaonici. U cilju nam je što je više moguće individualizirati pristup pacijenticama kako bi se one osjećale sigurnije. Neizostavno je pohvaliti i naše primalje i medicinske sestre koje na brojnim odjelima ginekologije omogućuju svojim neiscrpnim timskim radom da kvaliteta liječenja bude sigurna, kontinuirana i da se pacijentica osjeća kao kod kuće. Kada me pitate odakle ta neiscrpna energija, uvijek ističem da što duže liječnik radi, tako i njegove vještine rastu, pri čemu te posao obuzme i tome nema kraja. Naravno da za jednu ženu u medicini mora postojati i velika potpora obitelji te kvalitetna organizacija u svakodnevnim obiteljskim aktivnostima, jer jedino tako je moguće dugotrajno obavljati smjenski rad, odnosno rad noću, iskreno će dr. Markanović Mišan, uži specijalist humane reprodukcije.

Naglasila je da je pulska bolnica Pula unatrag pet godina postala županijski centar u obradi neplodnosti pacijentica iz Istarske županije. Upravo obradom takvih pacijentica, a i suradnjom s ostalim zdravstvenim poliklinikama kao i klinikama, uvelike se pojednostavljuju i ubrzavaju postupci obrade i liječenja steriliteta.

- Uskoro, u koordinaciji sa Ministarstvom zdravstva, a uz željenu potporu Hrvatskog društva za humanu reprodukciju planiramo uvesti jedan od prvih postupaka u liječenju neplodnosti zvan inseminacija. Iako se radi o jednostavnom postupku, za njega treba dobiti certifikat Ministarstva. Intenzivno radimo na tome pripremajući prostorne uvjete i administrativnu podlogu. Ovakav postupak u OB Pula će omogućiti bržu odluku parova na liječenje te manje izostanke s posla, odnosno gubitak vremena na putovanje izvan matične županije. Ostvarenja takvog plana ne bi bilo bez potpore ravnateljstva bolnice, rukovoditelja Službe za ginekologiju i kvalitetne suradnje s laboratorijem na čelu sa doc. dr. Lorenom Honović. Naime, dolazi nam i novi androloški laboratorij u kojem će se vršiti analiza sjemene tekućine na najnoviji i najmoderniji način. Takav laboratorij uz educirane laboratorijske tehničare obavljat će i pripremu sjemene tekućine za inseminacije, kazala je doktorica Mirela Markanović Mišan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini