premijerno ove nedjelje: 

OPRTALJ: "Domaća tržnica" - proizvodi od lokalnih proizvođača

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO

Oprtaljska obiteljska poljoprivredna gospodarstva u nedjelju 5., a potom i 19. srpnja, od 8 do 13 sati, u gradskoj Lođi u Oprtlju, ponudit će svoje domaće proizvode. Prilika je to za izravnu kupnju sezonskog povrća, domaće tjestenine, ekstra djevičanskog maslinovog ulja i nekoliko vrsta vina.

Na prvom izdanju "Domaće tržnice" ove će nedjelje sudjelovati OPG Mario Vežnaver "Tjestenina Lina" s 12 vrsta suhe tjestenine te po narudžbi sa svježim raviolima s različitim punjenjem, tartufima, te sirom u kombinaciji s gljivama, koprivom, šparogama, češnjakom odnosno paskima, špinatom i pirovim brašnom. Obrt za trgovinu i poljoprivredu "Prestige" nudit će maslinovo ulje i vino, OPG Mirjan Stornoga proizvode od češnjaka, domaću šalšu, OPG Antonac Dario crveni istarski i vrgorački češnjak, Ipša d.o.o. maslinovo ulje i vino, OPG Coslovich vino, a na tržnicu će doći i Nadine fritule, obiteljska firma koja se već godinama bavi prodajom fritula i palačinki po raznim manifestacijama.

U sklopu projekta "Domaća tržnica" svim zainteresiranim proizvođačima s područja oprtaljske općine omogućit će se korištenje prostora Lođe svake druge nedjelje u srpnju, kolovozu i rujnu čime se pokušavaju ublažiti posljedice teškog razdoblja ovo područje i lokalne poljoprivrednike. Oprtaljska općina poziva i ostale OPG-ove s ovog područja koji se još nisu prijavili da dođu u nedjelju, a važno je samo da su upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava te da ispunjavaju sve zakonske propise koji reguliraju proizvodnju i trgovinu određenim poljoprivrednim proizvodom.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater