Dan učionice na otvorenom

Djeca dječjeg vrtića kroz igru učila snalaženje u prirodi

| Autor: Branko Biočić
Djeca dječjeg vrtića Rabac

Djeca dječjeg vrtića Rabac


Na Dan učionice na otvorenom Turistička zajednica grada Labina s direktoricom Astrid Glavičić, planinarskim vodičem Andrejom Đapićem, te odgojiteljicama Katarinom Đapić i Tinom Šegan, odveli su djecu dječjeg vrtića Rabac do slapa i jezera na kraju potoka Pećina u Rapcu.

Djeca su taj dan kroz igru učila vještinu snalaženja na otvorenom, tj. korištenje turističke i zemljopisne karte i kompasa.

Naučili su odrediti strane svijeta, čitali su kartu i prepoznali planinarske oznake na stazi (markacije). Saznali su kako koristiti nekoliko najosnovnijih čvorova za sigurniji boravak i kretanje na otvorenom.

Izradili su čvor prusik i pomoću njega se uz špagu popeli uz stijenu, a zatim se sigurno s druge strane spustili natrag. Na kraju su povezali dva kratka špaga u jedan dugi i pomoću tog špaga prešli preko potoka.

Objedovali su bogat i zdrav obrok koji ime je omogućila Maslinica, a vozili su se i vlakićem Nino od Maslinice do rabačke rive. Djeca su svoje doživljaje u šumi izrazili kroz likovne radove.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum