KOD BUJA OTVOREN HOTEL SAN CANZIAN

DIZAJNER BORIS RUŽIĆ: Ne zanima nas broj noćenja. Kroz ovaj projekt želimo da se ŠIRI PRIČA O IDENTITETU ISTRE

| Autor: Sanja BOSNIĆ


Luksuzni hotel San Canzian koji raspolaže s 25 dvokrevetnih soba i jednom vilom sa zasebnim bazenom u zaseoku Mužolini Donji niknuo je nakon dvije godine gradnje

 

 Na proplancima sjeverozapadne Istre, u zaseoku Mužolini Donji, između Buja i Krasice, nakon dvije godine gradnje niknuo je luksuzni difuzni hotel San Canzian koji raspolaže s 25 dvokrevetnih soba i jednom vilom sa zasebnim bazenom. Hotelu koji predstavlja zadivljujući spoj tradicionalnog i modernog, autentične istarske arhitekture i suvremene umjetnosti, umjetnički pečat dao je dizajner Boris Ružić koji "potpisuje" uređenje interijera i eksterijera.

 Tematski dijelovi

 Za potpuni doživljaj hotela u ozračju čarobne prirode koja se nadvila nad objekt pobrinuo se Ivan Jug, jedan od suvlasnika San Canziana. Uzvanike je prošetao tematskim prostorima hotela, od bistro bara do restorana, zatim infinity bazena te putovima u nedirnutoj prirodi koji povezuju razigrane objekte kao na domaćinskom imanju. Za potpuni doživljaj i okuse Istre na svakoj "stanici" pobrinuli su se vrhunski barmeni Karlo Ferenčak, trostruki hrvatski sommelier prvak Filip Savić i chef Daniel Tschachler.

- Naš je cilj da kad gost stigne u objekt da ga dočeka botaničar koji će ga odvesti do izvora u podnožju zdanja te goste usput upoznati i preporučiti da kušaju samoniklo bilje koje inače rabimo u svojoj kuhinji. Na recepciji ih čekaju nova iznenađenja, izjavio je Jug.

 Investitori

 Dizajner Ružić naglasio je da San Canzian nije mjesto u kojem će se brojati noćenja i dolasci, već će se uspjeh valorizirati u emocijama i dobroj energiji koju će gosti upijati i dugo pamtiti kao jedinstveni istarski doživljaj.

Na neformalnom otvorenju San Canziana, prvog objekta takvog tipa s na Bujštini, prisustvovali su predstavnici investitora Boris Lukšić, Bojan Luncer, Leopold Botteri i Siniša Šare, jedan od suvlasnika hotela Ivan Jug iz restorana "Noel", mlada arhitektica Nika Serdar iz arhitektonskog studija Siniše Bjelice iz Zagreba, autora arhitektonskog projekta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter