REGIJA S NAJMANJE SLUČAJEVA

Dino Kozlevac objasnio zašto Istra ima najbolju situaciju s koronom u Hrvatskoj i Europi. ZBUNJUJE GA JEDNA NAJAVA KRUNOSLAVA CAPAKA

| Autor: Patricija SOFIĆ
MMI_1986.JPG DAN ISTARSKE ZUPANIJE, NA SLICI DINO KOZLEVAC, PAZIN, 25.09.2020. SNIMIO MILIVOJ MIJOSEK/GLAS ISTRE

MMI_1986.JPG DAN ISTARSKE ZUPANIJE, NA SLICI DINO KOZLEVAC, PAZIN, 25.09.2020. SNIMIO MILIVOJ MIJOSEK/GLAS ISTRE


"Ovakva situacija rezultat je suradnje i razumijevanja građana i svih nadležnih institucija", kaže Dino Kozlevac, šef istarskog Stožera, o činjenici da Istra ima najbolju epidemiološku situaciju u Hrvatskoj i jednu od najboljih od svih regija u Europi.

"Moram priznati da me malo zbunjuje najava ravnatelja HZJZ-a Krunoslava Capaka da će nošenje maski u zatvorenim prostorima postati obavezno. Koliko se ja sjećam, ta je mjera bila donijeta na nacionalnoj razini i ne sjećam se da je ikad ukinuta, a mi je neprekidno provodimo već tri mjeseca u Istarskoj županiji. Ipak je to mjera koja traži najmanju žrtvu od svih nas, a pokazala se kao najuspješnija u prevenciji. Jedine mjere koje smo ublažili su da djeca na nastavi u svojim razredima više ne moraju nositi maske i dopustili smo da u dvoranama na sportskim natjecanjima može biti do 100 gledatelja, naravno, uz pridržavanje svih ostalih epidemioloških mjera", kaže Kozlevac.

Ističe da je sve što je postigla, Istra postigla zahvaljujući međusobnom poštovanju i disciplini.

"A isto tako će o svima nama ovisiti i koliko dugo će se zadržati u Istri ovako povoljna situacija. Iako to nekima ne odgovara, mi dan danas imamo rigoroznije mjere, odnosno uvjete koje postavljamo za organiziranje bilo kakvih privatnih ili javnih događanja. Dakle, ne dozvoljavamo svatove s više od 60 do 70 ljudi, sugeriramo da ne dolaze osobe iz drugih krajeva, a ako je moguće, nije ni poželjno da se rade velike fešte za svatove. Epidemiološki rizik kod bilo kakvog događaja koji se organizira je trenutno puno, puno veći od samog benefita, pa stoga uvijek preporučujemo ljudima da se za sada strpe ili da planirana događanja odgode za iduću godinu kad se nadamo da će biti povoljnija situacija", poručio je  Kozlevac.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom