POSEBNO UPOZORENJE ZA NAUTIČARE

DHMZ IZDAO CRVENO UPOZORENJE ZA ISTRU: Nakon toplinskog vala, stiže nam grmljavinsko nevrijeme i pad temperatura  

| Autor: Portal GlasIstre.hr
Ilustracija (Pixabay.com)

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, koji je za danas za Istru izdao žuto upozorenje, tijekom dana je lokalno moguće grmljavinsko nevrijeme, te je ponegdje moguća veća količina kiše i mogućnost za bujične poplave. Uz to, vjerojatnost grmljavine veća od 70 %.

Za srijedu pak prognostičari najavljuju mjestimice jaku i vrlo jaku buru, osobito podno Velebita. Najjači udari vjetra kretat će se i do 40 km/h. Također, osvježenje će tijekom noći donijeti i izraženiji pljuskovi s grmljavinom, te su moguće bujične poplave.

Upozorenje za nautičare: Sutra moguće nevere

Prema izvješću Pomorskog meteorološkog centra Split DHMZ-a, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, sutra i drugdje moguće su nevere. Na sjevernom Jadranu, a noću i na dijelu srednjeg, a sutra i drugdje duž obale očekuju se mjestimični udari bure, prema otvorenome južnog i dijela srednjeg sjeverozapadnog vjetra u jačanju na 35-45, u Velebitskom kanalu do 60 čvorova.

Stanje

Dolina s frontalnim sustavom se približava i sporo se premješta na istok glavninom sjevernije od Jadrana.

Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati

Sjeverozapadni vjetar od 6-16 čvorova. Na sjevernom Jadranu, a u noći i na dijelu srednjeg, bura u jačanju na 12-24 podno Velebita i do 32 čvora. More u jačanju na 2-3, potkraj dana na sjevernom Jadranu na 3-4. Vidljivost 10-20 km. Pretežno vedro, a na sjevernom zatim i na dijelu srednjeg Jadrana, promjenljivo oblačno uz kišu te pljuskove a grmljavinom, a u noći su mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom.

Vremenska prognoza za daljnjih 12 sati

Umjerena do jaka, podno Velebita i vrlo jaka bura, postupno će se postupno proširiti i duž obale preostalog dijela Jadrana, a prema otvorenome južnog i dijela srednjeg Jadrana će sjeverozapadni vjetra jačati na umjerena do jak. More umjereno valovito, na sjevernom i dijelu srednjeg ponegdje i valovito. Promjenljivo oblačno uz kišu te pljuskove a grmljavinom, a ponegdje su mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of