PROŠIRILA SE ZARAZA

UČENICI DEVET RAZREDNIH ODJELJENJA SREDNJE ŠKOLE U LABINU, NJIH 179 NA ON LINE NASTAVI. Gimnazijalci i ekonomisti neće u školu do kraja listopada

| Autor: Branko Biočić
Ilustracija

Ilustracija


U Srednjoj školi Mate Blažine Labin  nastava se trenutno za 268 učenika odvija po modelu A - uživo, dok se za njih 179 i 6 nastavnika, koji su bili u kontaktu s COVID-19 pozitivnim osobama (zasad 7 učenika i 2 nastavnika) nastava odvija po modelu C - online. To uključuje 9 razrednih odjeljenja (od ukupno 21), a odnosi se na sva gimnazijska razredna odjeljenja te dva razreda smjer ekonomist, počevši od 12. listopada pa sve do potkraj listopada, sve po epidemiološkoj procjeni nadležnih epidemiologa i ravnatelja. Samoizolacija traje 10 dana od dana zadnjeg kontakta s COVID-19 pozitivnom osobom. Učenici i nastavnici koji unazad 9 mjeseci imaju laboratorijski potvrđenu bolest COVID-19 (PCR test ili brzi antigenski test) ne podliježu potpunoj samoizolaciji, kao ni one osobe koje su kompletno cijepljene, poručuju iz Službe za epidemiologiju ZZJZIŽ-a.

- O našoj nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji obaviješteni su roditelji i učenici preko svojih razrednika, nastavnici i osoblje Škole kao i Upravni odjel za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije, Služba za epidemiologiju i Stožer civilne zaštite Istarske županije. Redovito i uporno skrećemo pozornost učenicima o potrebi nošenja zaštitnih maski u učionicama tijekom nastave i izvan učionica u zajedničkim školskim prostorima i ponavljamo ostanimo odgovorni, kaže prof. Čedomir Ružić ravnatelj Labinske Srednje Škole Mate Blažina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom