SAZNAJEMO KAD STIŽU NOVE DOZE

CJEPIVO PROTIV GRIPE U ISTRI NESTALO U TRENU, ordinacije pretrpane pozivima građana koji se žele cijepiti

| Autor: Ružica KORACA
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Na području Istarske županije potrošene su sve zalihe cjepiva protiv gripe u veledrogerijama koje opskrbljuju ljekarne. Istodobno je i Zavod za javno zdravstvo Istarske županije potrošio svoje zalihe.

Danas su se u ljekarnama pograbile zadnje doze po cijeni od 95 kuna. Cjepivo se dobivalo u nekoliko navrata i svaki puta se vrlo brzo prodalo, kazali su nam voditelji ljekarni iz Pule, Poreča, Tara, Pazin i Rovinja.

"Svaka farmacija je dobila od 30 do 60 doza po turi, a bilo ih je nekoliko do sada", kazao nam je djelatnik ljekarne iz Pule.

Liječnici su dobivali cjepiva prema potražnji, ali je do sada dobivena tek trećina naručenog. Inače, ordinacije su pretrpane pozivima građana koji se žele cijepiti. Olakotna okolnost je da se gripa očekuje u prosincu, a početku djelovanja antitijela cjepiva treba dva tjedna, tako da vremena ima, potvrdila nam je doktorica obiteljske medicine Zvjezdana Ćatović.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije poručuju kako su dobili 50 posto od naručenog cjepiva, sada je stiglo 10.350 doza od naručenih 21.000, a Hrvatski zavod je dodao još 650 doza, s time da će biti moguće naručivanje dodatnih doza u prosincu.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU GLASA ISTRE OD SRIJEDE

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of