U POVODU DANA POLICIJE

Buzetski gradonačelnik o namjeri ukidanja policijske postaje u najsjevernijem istarskom gradu: "Ispada da smo kažnjeni jer imamo PREMALO KRIMINALITETA, PROMETNIH NESREĆA I PREKRŠAJA"

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
(Gordana ČALIĆ ŠVERKO)

(Gordana ČALIĆ ŠVERKO)


Činjenica je da što je manji ustrojstveni oblik neke organizacije time su i usluge dugoročno manje. Možda će u početku biti bolje, ali dugoročno mislim da to ne doprinosi boljoj kvaliteti službe. Trudit ćemo se da pokušamo onima koji o tome odlučuju sugerirati da se ta odluka ne donese u ovakvom obliku kakvom je planirana, poručio je gradonačelnik Buzeta Siniša Žulić

Buzetski gradonačelnik Siniša Žulić i dogradonačelnica Ana Pernić organizirali su prijem za djelatnike Policijske postaje Buzet u povodu Dana policije i blagdana njihovog zaštitnika Sv. Mihovila.

Žulić se tom prilikom osvrnuo na namjere Ministarstva unutarnjih poslova da ukine Policijsku postaju Buzet i uspostavi ispostavu u Buzetu pod nadležnošću Policijske postaje Pazin.

- Naravno da bi bio veliki hendikep za našu zajednicu ukoliko policijska postaja postane ispostava. U gradskoj upravi napravit ćemo sve što je moguće da to toga ne dođe. Činjenica je da što je manji ustrojstveni oblik neke organizacije time su i usluge dugoročno manje. Možda će u početku biti bolje, ali dugoročno mislim da to ne doprinosi boljoj kvaliteti službe. Trudit ćemo se da pokušamo onima koji o tome odlučuju sugerirati da se ta odluka ne donese u ovakvom obliku kakvom je planirana, poručio je Žulić, te ponovio da ispada da su građani Buzeta kažnjeni oduzimanjem policijske postaje iz razloga što na buzetskom području ima premalo kriminaliteta, prometnih nesreća ili prekršaja.

Policijska postaja Buzet nadležna je za tristotinjak četvornih kilometara pograničnog područja sjevernog dijela Istre koje obuhvaća Grad Buzet i Općinu Lanišće pa se buzetski gradonačelnik dotaknuo i ilegalnih prelazaka državne granice.

- Posebno bi naglasio da se, iako je povećan broj migranta na našem području, može reći da smo u vrlo minimalnom obimu osjetili taj problem, rekao je Siniša Žulić koji se i na tome zahvalio svim djelatnicima Policijske postaje Buzet.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini