NAJNOVIJEIZABRAO THE GUARDIAN

Buzetska Subotina među 20 NAJBOLJIH TRADICIJSKIH FESTIVALA U EUROPI


Subotina, neovisno što gotovo dva desetljeća održava u ovakvom formatu, očito odražava duh sredine kojoj pripada, što je i bio cilj. Siguran sam da će i ovogodišnja Subotina biti vrlo dobro posjećena i da će oni koji nas posjete tijekom rujna biti vrlo zadovoljni brojnim programima koje smo predvidjeli

 

Britanski dnevni list The Guardian uvrstio je rujanske manifestacije Subotina i Subotina po starinski među dvadeset najboljih tradicionalnih festivala u Europi koje ove godine vrijedi posjetiti. Uz festival dalmatinskih klapa u Omišu, jedan je to od dva predložena hrvatska festivala. Ujedno je to veliko priznanje kvaliteti i popularnosti ovih manifestacija i izvan granica Hrvatske, a posebno veseli što se rujanska Subotina, ujedno i gradski praznik u Buzetu-gradu tartufa, našla uz bok manifestacijama iz velikih turističkih i kulturnih destinacija.

- Vrlo je to veliko priznanje jednom za europske okvire ipak malom festivalu poput buzetskog. Subotina, neovisno što gotovo dva desetljeća održava u ovakvom formatu, očito odražava duh sredine kojoj pripada, što je i bio cilj. Siguran sam da će i ovogodišnja Subotina biti vrlo dobro posjećena i da će oni koji nas posjete tijekom rujna biti vrlo zadovoljni brojnim programima koje smo predvidjeli. Vjerujem da su se mnogi, budući da je lani zbog lošeg vremena odgođena, posebno zaželjeli Subotine po starinski, izjavio je buzetski gradonačelnik Siniša Žulić, ujedno i predsjednik Turističke zajednice Grada Buzeta.

Tekst pod naslovom "Tiaras and truffles" (krune i tartufi, op.n.) započinje informacijom da će se ove godine 2018 jaja i deset kilograma tartufa naći u divovskoj fritadi kojom se obilježava početak sezone bijelog tartufa u Buzetu, pitoresknom malom mjestu u sjevernoj Istri. "Festival unosi zabavu u svaki godišnji odmor i naši autori izabrali su manje zvučne ljetne festivale koje su pronašli u malim gradovima Europe, od Francuske i Španjolske do Grčke i Švedske", ističe se u uvodnom dijelu teksta. (PIŠE Gordana ČALIĆ ŠVERKO)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike