ROVINJ

Burno na aktualnom satu Gradskog vijeća: Suad Salkić (SDP) ZAPRIJETIO GRAĐANSKIM OTPOROM, AKO SE NE RAZMJESTE STUPIĆI KOD SVETE FUME

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ

Ukoliko se ovaj problem uskoro ne riješi mi ćemo ih sami maknuti pa ćete dobiti građanski otpor, zaprijetio je Salkić s vijećničke govornice dodavši da je prikupio 23 potpisa sugrađana koji traže bliži pristup svojim kućama i poslovnim prostorima

 

Hoće li se i kada od strane Grada Rovinja ukinuti zabrana prometovanja automobilima na usponu kod crkve svete Eufemije, pitao je na jučerašnjem aktualnom satu vijećnik Suad Salkić (SDP). Istaknuo je da je prikupio 23 potpisa sugrađana koji traže bliži pristup svojim kućama i poslovnim prostorima, te da će, ako gradska uprava odbije ukloniti odnosno razmjestiti stupiće (koji onemogućavaju prodiranje automobila u dvorište crkve) potpisnici peticije pokrenuti tužbu protiv grada.

- Ukoliko se ovaj problem uskoro ne riješi mi ćemo ih sami maknuti pa ćete dobiti građanski otpor, zaprijetio je Salkić s vijećničke govornice. Njegovog stranačkog kolegu Petra Radetića, zanimalo je što se čini glede nepropisnog pakiranja diljem prigradskih ulica. Zanimalo ga je zašto se ne mijenjaju "bučni" šahtovi, neispravne žarulja, odnosno smatra da se premalo pažnje pridaje malim stvarima koje čine boljom turističku sezonu.

Školska ravnateljica prijeti otkazom vijećnici?

- Što se tiče nepropisnog parkiranja u naseljima ne mogu garantirati da ih neće biti. Naime, Rovinj ima dva prometna redara i njihovo je djelovanje, tijekom ljetnih mjeseci, uglavnom orijentirano na centar grad i njegove neuralgične točke. Što se tiče rasvjete i ostale nedostajuće ili pokvarene opreme i infrastrukture, vrše se zamjene i šalju obavijesti nadležnima, odgovorio je rovinjski gradonačelnik Marko Paliaga. Vijećnik Radetić i David Modrušan (IDS) zatražili su izmjenu šahtova u Istarskoj ulici što je gradska pročelnica Tatjana Mišeta prihvatila.

Sergio Rabar (HDZ), na zamolbu vijećnice Snježane Štefančić Hoefel (ŽZ), obavijestio je Gradsko vijeće da kolegica ne može prisustvovati zasjedanju jer joj dolazak onemogućava pretpostavljena (ravnateljica škole u kojoj Štefanić Hoefel radi) i još k tome prijeti otkazom. Istog je vijećnika zanimalo tko je kriv za kašnjenje izgradnje Doma za stare i nemoćne, odnosno cijena novog objekta pa je zatražio opširan i pisani odgovor.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of