ROVINJEŽ NA ČELU UDRUGE

BRANKO OPLANIĆ novi predsjednik istarskih antifašista

| Autor: Mirjan RIMANIĆ
Branko Oplanić (Mirjan RIMANIĆ)

Branko Oplanić (Mirjan RIMANIĆ)


Na konstituirajućoj sjednici predsjedništva Saveza udruga antifašista Istarske županije za predsjednika je izabran Branko Oplanić iz Rovinja, a za potpredsjednike Edo Jerman iz Buzeta i Romano Božac iz Žminja. Dužnost tajnika za mandatno razdoblje 2020. - 2024. povjerena je Lovri Sangaletiju iz Pule.

Na izbornoj skupštini, održanoj koncem lipnja u Pazinu, izabrano je predsjedništvo SUAIŽ u sastavu: Edo Jerman, Radovan Krota, Milorad Mikač, Boris Siljan, Romano Božac, Branko Oplanić, Milan Antolović, Edi Andreašić, Mitar Gavočanov, Arduino Matošević, Rino Černac, Elvis Marić i Severino Franković. Budući da je Oplanić izabran za predsjednika na njegovo je mjesto kooptiran Zlatko Benažić iz Rovinja.

Oplanić je rekao da će se zalagati da novo predsjedništvo nastavi smjerom koji su trasirali njihovi prethodnici. Ponajprije se to odnosi na njegovanje tradicija antifašističke borbe i obilježavanje dana važnijih događanja iz Narodnooslobodilačkog rata. Isto tako nastavit će se, kao i do sada, s komemoracijama žrtvama fašizma. Vrlo je važno da se u Udruge antifašista uključe mlađi članovi, stoga će se provoditi aktivnosti kako bi se mladima približile ideje antifašizma, ali i prenijela istina o antifašističkom pokretu i NOB-u, posebno u Istri.

Predsjedništvo je odlučilo da dosadašnji predsjednik SUAIŽ-a Tomislav Ravnić ostane doživotni počasni predsjednik, a tajnik Dario Maretić doživotni počasni tajnik istarskih antifašista. Ravnić i Maretić godinama su, kao predsjednik i tajnik, uspješno vodili Savez udruga antifašista Istarske županije, a Oplanić i Sangaleti svjesni su, kažu, kako će ih teško zamijeniti, ali dodaju kako će dat sve od sebe da SUAIŽ, uzdajući se potporu jedinica lokalne samouprave, nastavi uspješno djelovati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini