NACIONALNI STOŽER

DAVOR BOŽINOVIĆ GOVORIO O IDEJI DINA KOZLEVCA O SMANJENJU MJERA U ISTRI

| Autor: Glas Istre
Davor Božinović (CROPIX)

Davor Božinović (CROPIX)


I Davor Božinović, šef Nacionalnog stožera, oprezan je usprkos padu broja novozaraženih u Hrvatskoj koji je sve očitiji. Pritom mu, čini se, ne pada na pamet dozvoliti parcijalno smanjenje u određenim regijama, što je ideja i želja šefa istarskog Stožera Dina Kozlevca.

- Brojevi jesu bolji, ali u dobrom dijelu zemalja koje nas okružuju je teško, ne možemo govoriti da je situacija s epidemijom stabilna. Ići će se kroz svaku mjeru i procjenjivati njezin učinak, i to je sve što vam mogu reći. Ne mogu biti precizniji ni uz najbolju volju. Sigurno nećemo riskirati da nam se situacija ne bi naglo počela urušavati, rekao je Božinović, dodavši da regionalni stožeri mogu predlagati samo strože mjere od onih koje su donesene na nacionalnoj razini. 

Na taj način je praktički "poklopio" Kozlevca, koji je u petak najavio da će Istra ovaj tjedan tražiti smanjenje mjera jer je na Poluotoku, uz dubrovačko područje, situacija najbolja. To se pokazalo i danas kad su u Istri prijavljena samo dva slučaja. Ali, ako je suditi po Božinovićevim riječima, ništa od posebnog statusa za Istru.

O takozvanim "Covid putovnicama", dozvolama za putovanje samo za one koji su se cijepili, Božinović je rekao da Hrvatska ne razmatra tu mogućnost.

- Postoje države koje o tome promišljaju, mi ne razmatramo te opcije. Ukoliko bude zajednički pristup, onda ćemo se i mi uključiti u te europske razgovore. U ovom trenu to nije na dnevnom redu, količine cjepiva su premale da bi se donosile odluke te vrste. Morate veći broj procijepiti, u ovom trenutku je to prerano, rekao je. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum