Unatoč smanjenju prihoda

Blagdanska potpora starijim građanima UMAG DAJE PENZIĆIMA BOŽIĆNICU OD 1.000 DO 4.000 KUNA

Umag

Umag


Unatoč smanjenju prihoda u proračunu Umag je najranjivijoj skupini građana ipak odlučio osigurati božićnice i ove godine. Pravo na navedenu potporu ostvaruju svi umirovljenici s prebivalištem na području grada Umaga u neprekidnom trajanju od najmanje pet godina, a kojima je mirovina jedini izvor prihoda. Umirovljenici moraju ujedno ispunjavati uvjet o visini mjesečnih prihoda.

Naime, božićnicu mogu ostvariti samci čiji ukupni mjesečni prihodi iznose do 2.000 kuna, odnosno umirovljenička zajednica čiji ukupni mjesečni prihodi iznose do 4.000 kuna mjesečno. Osim navedenog, ne smiju u vlasništvu ili suvlasništvu imati kuću, stan ili drugu nekretninu koja im ne služi za osobno stanovanje. Svi umirovljenici koji udovoljavaju navedenim uvjetima, primit će potporu ili božićnicu čija se vrijednost kreće od 1.000 do čak 4.000 kuna. Za umirovljenike čija je mjesečna mirovina jednaka ili manja od 1.000 kuna, gradska božićnica iznosi 4.000 kuna. Za umirovljenike čija mirovina iznosi do 1.500 kuna, božićnica će iznositi 2.500 kuna, dok će za umirovljenike čija je mirovina do 2.000 kuna mjesečno, božićnice iznositi 1.000 kuna.

- Želja nam je našim najpotrebitijim umirovljenicima, u ovo vrijeme korona krize te nadolazećih blagdanskih dana, pomoći i omogućiti dostojne i ugodne trenutke. Cijenimo i svjesni smo činjenice što realno zajednica duguje svojim umirovljenicima, za sve što su za nju tako nesebično i bezrezervno napravili. Nadamo se kako će im ovaj mali znak pažnje pomoći da blagdane provedu u miru, radosti i zajedništvu“ naglasio je gradonačelnik Bassanese.

Zahtjevi za potporu se mogu preuzeti na internetskim stranicama Grada Umaga (www.umag.hr) ili na ulazu u zgradu Gradske uprave. Zahtjevi s popratnom dokumentacijom se mogu predati do petka, 4. prosinca osobno u pisarnicu Grada ili digitalno, putem sustava e-obrasci koji se nalazi na web stranici Grada Umaga.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini