BICIKLIJADA "5 IZVORA ĆIĆARIJE"

Biciklom od izvora do izvora istarskog Krasa


Da je Ćićarija omiljena destinacija biciklista pokazalo je i prvo izdanje biciklijade "5 izvora Ćićarije" u organizaciji Adrijana Ivančića koji otkako ima smještajne kapacitete u selu Černehi, Kropinjak na Ćićariji, nedaleko od Buzeta, nastoji promovirati i ovaj segment outdoor ponude. Za biciklijadu dionicom dugom oko 25 kilometara prijavilo se 74 sudionika, ali se zbog lošeg vremena odazvalo 33 najhrabrijih svih uzrasta. Najmlađi je imao 13 godina, a najstariji 60 godina.

Start je poremetila kiša, no ubrzo je stala, pa je uz riječi podrške laniške načelnice Roberte Medice, tridesetak biciklista krenulo prema Brestu i prvom izvoru pitke vode koja dolazi iz Žbevnice, vrha na 1014 metara nadmorske visine. Slijedio je spust do Klenovšćaka pa do Prapoća i drugog izvor pitke vode. Cesta je dalje vodila kroz selo Podgaće do trećeg izvora, a potom do Lanišća, središnjeg mjesta same Ćićarije gdje su biciklisti obišli župnu crkvu. Nastavili su usponom prema selu Račja Vas do četvrtog izvora i potom do Trstenika i petog izvora te se vratili u Kropinjak.

- Nakon što smo lani osmislili rutu "5 izvora Ćićarije", a od svibnja ove godine i službeno postali Istra bike&bed smještaj, logičan slijed je bio i organiziranje biciklijade po ovoj ruti. Dugo smo razmišljali u kojem terminu napraviti biciklijadu i izbor je pao na kraj kolovoza. Biciklijada je zamišljena kao edukativno-rekreativna, nije natjecateljskog karaktera, svi sudionici su pobjednici, istaknuo je Ivančić, zadovoljan prvim izdanjem biciklijade čiji je cilj bio promocija biciklizma, ali i prirodnih ljepota istarskog Krasa. (G. Č. Š.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini