PLAN ZA ZDRAVLJE

Besplatan mamografski pregled

| Autor: Anđelo DAGOSTIN

Općina Tar-Vabriga u sklopu provedbe projekta Istarske županije "Plan za zdravlje – prioritet rak dojke" poziva sugrađanke na besplatan mamografski pregled pri Specijalističkoj radiološkoj ordinaciji dr. Milorada Jovanovića u Poreču.

Ovu akciju Općina provodi već nekoliko godina, a nastavlja se i u 2020. godini. Zainteresirane žene s prebivalištem na području Općine Tar-Vabriga trebaju se javiti općinskoj upravi (Istarska ulica br. 8, Tar) kako bi u što kraćem roku dobile potvrde o ostvarivanju prava na besplatan mamografski pregled. Kontakt broj je 052/443-120 ili 091/443-0042. Zbog velikog broja novootkrivenih promjena na dojkama tijekom zadnjih godina Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije u prioritete djelovanja svrstao je prevenciju i rano otkrivanje tumora dojki.

U te aktivnosti uključena je preventivna mamografija. Mamografija je radiološki pregled kojim se mogu otkriti tumori premaleni da se otkriju samopregledom. Danas je prihvaćena kao prva među metodama za rano otkrivanje promjena na dojkama. Preporučuje se svim ženama starijima od 40 godina života.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum