UMAG

AS ZA SPAS: Prikupljeno 26.960 kuna za tenisače u kolicima

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ

U akciji pod nazivom "As za spas" koja se održavala tijekom teniskog turnira, 30. izdanja Plava Laguna Croatia Opena Umag, a koju je po četvrti put podržala i Hrvatska elektroprivreda, prikupljeno je 26.960 kuna za Hrvatski savez tenisača u kolicima. Ovom akcijom, na osnovu postignutih aseva tijekom turnira, donira se određeni iznos novca lokalnoj udruzi ili projektu.

Ovogodišnje izdanje Plava Laguna Croatia Opena Umag bilo je prepuno sjajnih mečeva te je postignuto 337 as servisa od kojih su u finalu, u kojem je Dušan Lajović svladao Attilu Balazsa za svoj prvi ATP naslov u karijeri, postignuta samo dva.

Međutim, sjajni servisi tijekom cijelog tjedna i veliki broj izravnih poena servisom oplemenili su ovu akciju. HEP će kao i lani, ove godine donaciju uručiti Hrvatskom savezu tenisača u kolicima za pomoć pri organizaciji drugog ITF turnira tenisača u kolicima u Umagu iduće godine.

- Jako smo zahvalni HEP-u što je još jednom odlučio sredstva od akcije 'As za spas' donirati našem savezu. Ove smo godine u sklopu Plava Laguna Croatia Opena Umag prvi put organizirali ITF turnir za tenisače u kolicima upravo uz pomoć tih sredstava, a isto planiramo i sljedeće godine, jer to jako puno znači našim igračima koji imaju priliku nastupiti na međunarodnom turniru u Hrvatskoj, izjavio je Anto Joskić (na fotografiji s Bornom Ćorićem), organizator ITF Wheelchair Croatia Opena Umag powered by HEP i najbolji hrvatski tenisač u kolicima.

Akcija "As za spas" dio je globalne inicijative kojoj je cilj spojiti tenisače i humanitarni rad te time pomoći zajednici u kojoj se turniri održavaju. UZ HEP-ovu podršku, ovim humanitarnim projektom je do sada prikupljeno 108.400 kuna, koje su donirane u dobrotvorne svrhe.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini