LOKALNI STOŽER

Aleksandar Stojanović pokazao vrlo zanimljiv graf i usporedio Istru sa Slovenijom, Lombardijom i Italijom. "MI SMO IMALI POVEĆANJE BROJA OBOLJELIH OD KORONAVIRUSA SAMO IZ DVA RAZLOGA"

| Autor: Glas Istre

Zadovoljstvo, ali oprez - sukus je današnjeg izlaganja ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Istre Aleksandra Stojanovića na konferenciji za novinare. Naime, Istra opet bilježi dan bez novozaraženih, u posljednja četiri dana već treći. Poslano je 28 uzoraka i svi su negativni, a k tome još tri osobe su izliječene od koronavirusa i sad ih je ukupno 7. Ukupan broj slučajeva zaraze je 74, od čega su 2 osobe preminule.

"Za pozitivna tendencija posljedica je mjera kojih se pridržavamo", rekao je Stojanović i pokazao graf na kojem istarska crta novooboljelih nakon početnog luka sada ide manje-više ravno.  

"Prosječna dob zaraženih i dalje je 51, a u najvećoj mjeri zaraženi je radno aktivno stanovništvo. Sad smo dosegli plato epidemije i treba ga održati", rekao je Stojanović i usporedio Istru sa susjednim državama.

Pa je tako na Poluotoku u ovom trenutku 35,6 oboljelih na 100.000 stanovnika. U Sloveniji taj je broj 40,7, u Italiji 182, a u Lombardiji, najpogođenijoj regiji na "čizmi" - čak 446 oboljelih na 100.000 stanovnika.

"Mi smo imali povećanje samo u dva slučaja - prvi je onaj vezan za poznate događaje na području Umag - Brtonigla, a drugi za avion iz Turske", rekao je Stojanović i zaključio:

"Ne smijemo sada razmišljati o smanjenju mjera. već nastaviti raditi sve kao i do sada. Na pravom smo putu, ali put je još dugačak", rekao je Stojanović. 


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater