RADOVI NAKON SEZONE

Afirmirana labinska građevinska firma trenutno gradi tri velika objekta u gradu. Dala je i najbolju ponudu za kapitalnu investiciju - GRADNJU DOMA ZA STARIJE 

| Autor: Branko BIOČIĆ
Simulacija budućeg doma

Trgovačko društvo De Conte d.o.o. iz Labina, za razliku od mnogih drugih tvrtki, posebice u sektoru turizma i ugostiteljstva, ovih mjeseci ima pune ruke posla: istovremeno gradi nekoliko objekata koji će izmijeniti vizuru Labina. Tvrtka postoji od 1995. godine, a sa 164 zaposlenika i sama je investitor niza projekata. Trenutno su investitori i izvođači stambenih zgrada u Ulici Slobode, trgovačkog centra Stadion, te stambene zgrade na Katurama.

- Investitori smo za ova tri velika projekta jer je nekolicina stranih i domaćih ulagača odustala od njihove realizacije ili su ih odgodili do daljnjega. Uspjeli smo dobiti povoljne bankovne kredite, sačuvali sva radna mjesta u tvrtki te krenuli u realizaciju, kaže direktor tvrtke Marko Kontošić.

Društvo De Conte koje se na Labinštini već afirmiralo kao izvođač mnogih radova i objekata imalo je velikih problema s nabavkom građevinskog materijala, osobito armature iz Italije, a i cijene građevinskog materijala su, očekivano, porasle. No sada se stanje u pogledu nabavke materijala znatno popravlja, a pred radnicima tvrtke je novi izazov.

Kontošić nam, naime, otkriva da će upravo tvrtka De Conte graditi novi Dom za starije osobe u Labinu.

- Izabrani smo kao najpovoljniji ponuditelj, no još uvijek nismo zaključili ugovor, stoga ne možemo reći točan datum početka građevinskih radova, kaže Kontošić.

Neslužbeno doznajemo da bi izgradnja doma trebala početi na jesen, nakon turističke sezone. Za izgradnju doma Grad Labin je podignuo 34 milijuna kuna kredita kod Privredne Banke Zagreb, s rokom otplate od 15 godina. U domu će moći biti zbrinuta 63 stalna te 20 dnevnih korisnika.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater