Ako ste propustili
Istra danas između tuge i ponosa: opraštamo se od Davora Komara, velikana sporta i zajednice, dok mladi chef Patrik Prnjak donosi zlato kući. U međuvremenu policija se u Puli tuče s provalnicima, kreće snimanje filma u srcu Istre, grad Pula vraća spremnike za tekstil, a DC75 ulazi u dugu rekonstrukciju.
Na komemoraciji u Puli prisutni su se opraštali od prerano preminulog Davora Komara. Istarski župan Boris Miletić naglasio je da je Komar bio "anđeo" koji je svojom osobnošću i upornošću otvarao sva vrata, te ostavio neizbrisiv trag u sportu i zajednici. Komar je osvojio preko 100 medalja i bio aktivan u pomaganju osobama s invaliditetom kroz brojne humanitarne akcije i društva.
Policija je 30. rujna uhitila 42-godišnjaka zbog provale u podrum obiteljske kuće i prostor trgovine u Radničkoj ulici u Puli. Osumnjičeni je prilikom uhićenja napao policijskog službenika, a oboje su zadobili ozljede. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.
U raskošnoj vili kraj Poreča započelo je snimanje kratkometražnog filma Nonina Villa, koji donosi priču o obiteljskim tajnama i neočekivanim iznenađenjima. Film se snima u okolici Poreča i Svetog Lovreča, a premijera je planirana za prosinac 2025. godine. Film ima jake lokalne temelje i univerzalnu poruku o ljubavi i oprostu.
Pula je počela postavljati 22 spremnika za tekstilni otpad po gradskim mjesnim odborima kako bi potaknula pravilno odlaganje i smanjila količine otpada na reciklažnom centru Kaštijun. Spremnici su postavljeni na frekventnim i dostupnim lokacijama, a otpadni tekstil i dalje se može predati i u reciklažnim dvorištima.
Započinju radovi na rekonstrukciji državne ceste DC75 između Tara i Bašarinke, zbog čega će dionica biti zatvorena do lipnja 2026. godine. Promet će biti preusmjeren na alternativne pravce ovisno o težini vozila. Projekt poboljšava sigurnost, rekonstrukciju i izgradnju biciklističko-pješačke staze te infrastrukture duž ceste.
Mladi pulski chef Patrik Prnjak osvojio je prvo mjesto na Croatian Culinary Cupu, osvojivši zlato za vegansko jelo i srebrne medalje za ribu i perad. Istaknuto je njegovo stručno priznanje i brzo usklađivanje u timskom radu na držanom natjecanju održanom u Zagrebu. Prije toga osvojio je brojne nagrade na međunarodnim natjecanjima i promovira lokalne istarske namirnice kroz svoj rad.
Za više informacija o ovim i drugim aktualnim temama iz Istre, Hrvatske i svijeta pratite nas svakodnevno na portalu Glasa Istre, kao i na našim društvenim mrežama – Facebooku, Instagramu i X-u. Donosimo vam provjerene vijesti, lokalne priče i najvažnije događaje – brzo, točno i jasno.