od klasike do suvremenih melodija

Labinski Gradski orkestar nastupio u Poljskoj s repertoarom istarskih i hrvatskih skladbi

| Autor: Branko Biočić
Gradski orkestar Labin u Poljskoj

Gradski orkestar Labin u Poljskoj


Gradski orkestar Labin nastupio je na 33. Međunarodnom festivalu orkestara Zlatna lira u Poljskoj. Festival se održava svake godine sredinom lipnja u gradu Rybniku. Nastupili su predstavivši se istarskim i hrvatskim skladbama, klasičnog, ali i suvremenijeg repertoara. Program je započeo u novom amfiteatru parka H. Czempiela u četvrti Niedobczyce.

- Atmosfera je bila odlična, a publika je nagradila orkestar velikim pljeskom već nakon prve skladbe, dok je poljski ton majstor uzviknuo »samo hrvatsko samo hrvatsko!«. Lijepo vrijeme omogućilo je mnogobrojnoj publici nesmetano uživanje u poslijepodnevnom programu. Osim poljskih orkestara, unutar 25-minutnih nastupa predstavili su se orkestri iz Češke, Slovačke, Ukrajine, Mađarske kao i mnogobrojne mažoretkinje.

Za sve sudionike bili su osigurani hrana i piće te je ukupan doživljaj glazbe i prirode bio odličan, rekao nam je voditelj labinskog Gradskog orkestra Robert Mikuljan koji je zahvalio Gradu Labinu kao i organizacijskom timu Grada Rybnika koji su im omogućili sudjelovanje na ovom velikom glazbenom susretu, uz nadu da je to početak jedne dobre međunarodne suradnje ljubitelja glazbe

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter