odazvao se velik broj gostiju

FOTOGALERIJA / Na večerašnjoj svečanoj sjednici medulinskog Općinskog vijeća podijeljene općinske nagrade i priznanja

| Autor: Doria Mohorović


U dvorištu Dječjeg vrtića u Premanturi večeras je održana svečana sjednica medulinskog Općinskog vijeća na kojoj su podijeljene općinske nagrade i priznanja. Ovogodišnji su laureati, koje su prisutni počastili velikim pljeskom, fra Ljudevit Anton Maračić, Rudolf Frančula iz Pješčane Uvale, Dragan Modrušan, također mještanin Pješčane Uvale, Onelija Bekić iz Pomera te Zajednica Albanaca Istarske županije.

Uime svih nagrađenih, okupljenima se prigodnim govorom obratio te zahvalio istaknuti Premanturac fra Ljudevit Anton Maračić.

Svečanoj sjednici, koju je obogatio nastup Lare i Luke Demarin, kao i točke vrtićke skupine Premsići, odazvao se velik broj gostiju, a među njima predstavnici Općine, Županije, Policije, Bolnice, Crvenog križa, udruga i mjesnih odbora.

Predsjednik Općinskog vijeća Općine Medulin Simeone Ukotić podnio je izvješće o radu vijeća u proteklih godinu dana, a dotaknuo se i dvije nedavne velike nesreće koje su pogodile Općinu - veliki požar u medulinskoj luci u kojem je izgorjelo preko 20 brodova te izlijevanje ugljikovodika u uvalama u Premanturi čiji se uzrok još istražuje.

- Upravo redovito ulaganje u rad i opremu JVP i DVD-a Medulin te izvrsna suradnja sa svim sastavnicama civilne zaštite, doprinijele su da posljedice ovih nesreća budu što manje jer se oba puta reagiralo vrlo brzo. Na poziv su se odazvale sve žurne službe te svima i ovim putem zahvaljujem, poručio je Ukotić.

Na prošlu se godinu osvrnuo i medulinski načelnik Ivan Kirac, istaknuvši zadovoljstvo učinjenim i ostvarenim.

Posebna je ovo prilika jer zajedno slavimo 31. godinu postojanja i rada Općine Medulin, a nalazimo se na jednako posebnom mjestu - u predivnom ambijentu dvorišta dječjeg vrtića u Premanturi, uz objekt koji predstavlja jedno od obilježja ovog naselja, neizmjenjen od 1842. godine, poručio je medulinski načelnik i zahvalio svim mještanima koji svojim angažmanom čine općinu boljim mjesom za život. Kako je istaknuo Kirac, jedan od najvažnijih novih projekata za Općinu je izgradnja i početak rada Centra za starije osobe koje će, naglasio je, predstavljati veliku prekretnicu za zajednicu. Naveo je u tom kontekstu i izgradnju šetnica i biciklističke infrastrukture, odnosno neto dovršenu biciklističku stazu Volme - Šćuza, postavljanje solarnih elektrana na objekte u općinskom blasništvu, projekt modernizacije javne rasvjete.

- Konkretno želim istaknuti mali-veliki projekt uređenja Medulinske lokve. Inicijativa mještana i udruge Sakramenski iz Medulina okupila je sve relevantne dionike naše zajednice, a Općina Medulin je prepoznala vrijednost ideje i spremno ju financijski podržala, rekao je Kirac.

Uime Istarskog župana, Dan Općine Medulin čestitao je pročelnik Ivan Glušac, a kao jednu od najvažnijih stavki istaknuo je zajedničku borbu protiv bespravne gradnje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter