ne ponovilo se

Gasitelji požara u medulinskoj marini na prijemu kod načelnika

| Autor: Glas Istre
(Foto Općina Medulin)

(Foto Općina Medulin)


Danas je u prostorijama Općine Medulin održan prijem za sve mještane, brodare, javne službe i pojedince koji su sudjelovali u gašenju velikog požara u medulinskoj luci. Načelnik Općine Medulin Ivan Kirac uputio je riječi zahvale svim hrabrim i nesebičnim gasiteljima koji su sudjelovali u zahtjevnom i opasnom zadatku.

Na prijemu su bili prisutni predstavnici Javne vatrogasne postrojbe Pula, predstavnici DVD-a Općine Medulin, Lučke uprave Pula, Buže d.o.o. te brojni istaknuti pojedinci koji su se istaknuli svojim doprinosom u gašenju požara: Roberto Cecinović, Neven Kirac, Dorijano Červar, Matija Žmak, Vilim Kostešić, Marko Gobin, Neno Lorencin, Siniša Milutinović, Ivan Putinja, Mihovil Zec, Emil Golubić, Aleksander Vojak, Gian Carlo Rosanda, Branko Bratičević i Emil Jelenković.

Načelnik je u svom govoru istaknuo iznimnu hrabrost i predanost svih gasitelja, naglašavajući koliko je njihova nesebična borba protiv vatrene stihije u medulinskoj luci bila ključna za sprječavanje još većih šteta i očuvanje sigurnosti ostalih plovila u luci. Također je pohvalio koordinaciju i suradnju među sudionicima i zahvalio svima na njihovoj profesionalnosti i posvećenosti.

"Ova zajednica izuzetno cijeni vaš trud i požrtvovnost. Bez vaše hrabrosti i brze reakcije, posljedice ovog požara mogle su biti daleko teže. Hvala vam što ste pokazali što znači biti pravi heroj", rekao je načelnik.

Edvin Matko Juršić, zamjenik zapovjednika JVP Pula obratio se svim prisutnima te na samom početku istaknuo kako članovima JVP Pula nije potrebna zahvala obzirom da im je to posao, ali da zahvale svakako i on osobno te u ime cijele JVP Pula upućuje Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Medulin, zaposlenicima Lučke uprave Pula i Buže d.o.o. te svim brodarima i mještanima koji su im pomogli na terenu, vukli brode, postavljali brane i branili da se požar ne proširi na Marinu u Medulinu.

Posebnu zahvalu uputio je načelniku Kircu što je bio prisutan na samom početku usred noći, pomagao postavljati brane u moru, koordinirati i konataktirati sve potrebne kako bi akcija bila izvedena kako treba. Istakuo je i kako ne pamte ovako veliki požar u lukama te da je samo zahvaljujući sinergiji svih prisutnih spriječena veća šteta za ostale brode, medulinsku luku i marinu.

Na samom kraju zahvalio se svima na pomoći te naglasio kako su članovi JVP Pula spremni za ljetnu sezonu, a nadaju se što manjim intervencijama i što mirnijoj sezoni.

Ne ponovilo se, zahvale svim hrabrim pojedinicima, službama i mještanima!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini