povlaštene cijene

Rovinj i taxi udruge dogovorili povoljniji prijevoz penzionera

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Snimio: Mislav Klanac)

Ilustracija (Snimio: Mislav Klanac)


U Gradskoj upravi danas je održan inicijalni sastanak s predstavnicima dviju udruga taksi prijevoznika koje djeluju na području Grada Rovinja, odnosno Udruge taksista grada Rovinja i Udruge Vip taxi Rovinj.

Sastanku su uime Grada prisustvovali gradonačelnik Marko Paliaga, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Edita Sošić Blažević i voditelj Odsjeka za prometno i komunalno redarstvo Elvis Prenc. Cilj sastanka bio je pronalazak zajedničkog rješenja kojim bi se olakšao prijevoz umirovljenicima.

Postignut je dogovor da će Grad Rovinj s udrugama taksi prijevoznika potpisati sporazum kojim će biti uređene povlaštene cijene za umirovljenike putem vouchera. Voucheri će biti dodijeljeni korisnicima u suradnji s Udrugom umirovljenika Grada Rovinja, čime će se osigurati pristupačniji prijevoz za skupinu građana treće dobi. Razliku u cijeni će zajednički pokriti udruge taksi prijevoznika i Grad Rovinj.

(Foto: Grad Rovinj)(Foto: Grad Rovinj)

Gradonačelnik Marko Paliaga istaknuo je važnost ovakvih inicijativa koje unapređuju kvalitetu života umirovljenika i svih građana Rovinja. "Ova suradnja omogućit će nam da pružimo bolju uslugu našim umirovljenicima, olakšamo im svakodnevne aktivnosti i poboljšamo ukupnu mobilnost u gradu," rekao je Paliaga.

Osim toga, dogovoreno je razvijanje zajedničke aplikacije za kontrolu cjelokupnog autotaksi prometa, čime će se podići razina usluge taksi prijevoza i izbjeći nelojalna konkurencija. Grad Rovinj, u suradnji s taksi prijevoznicima, uvodi poseban režim prometovanja za taksi vozila unutar pješačke zone. Novi režim će se strože nadzirati, a svi prijevoznici koji se ne budu pridržavali propisa bit će strože kažnjavani.

Ova inicijativa predstavlja značajan korak prema poboljšanju usluga prijevoza za umirovljenike i povećanju kvalitete života u Rovinju te dodatno naglašava posvećenost Grada unaprjeđenju svojih prometnih rješenja i infrastrukture.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter