velike vijesti za poreštinu

Dogovoreno preseljenje ureda zdravstvenog osiguranja na prikladniju lokaciju

| Autor: Glas Istre
(Foto: Grad Poreč)

(Foto: Grad Poreč)


Gradonačelnik Poreča i saborski zastupnik Loris Peršurić susreo se jučer u Zagrebu s ravnateljem Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Lucianom Vukelićem. Među brojnim aktualnim temama, posebno je govora bilo o preseljenju ureda državne uprave na adekvatniju i pristupačniju lokaciju.

Naime, uredi Hrvatskog zavoda za zdravstvenog osiguranja već se godinama nalaze na trećem katu u zgradi bez lifta u Ulici Nikole Tesle u Poreču. Trenutna je lokacija neadekvatna, pogotovo za starije pacijente i teško pokretne sugrađane te osobe s invaliditetom. Tema preseljenja jedno je od najčešće postavljanih pitanja kako od građana, tako i od gradskih vijećnika.

Grad Poreč je u više navrata tražio od nadležnih institucija da presele urede na dostupniju lokaciju, po traženju i potrebama građana te je pružio svoju pomoć u realizaciji preseljenja, s obzirom na to da uredi nisu u gradskoj ingerenciji.

"Drago mi je najaviti svim mojim sugrađanima da smo sad i konačno dogovorili definitivno preseljenje ureda na novu, pristupačnu lokaciju. Zahvaljujem ravnatelju i Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje na otvorenosti i želji da skupa riješimo ovo itekako važno pitanje za stanovnike Poreča i Poreštine. Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje otkupio je prostor nekadašnjeg Riviera Inženjeringa u samom prizemlju, kako bi novi uredi bili lako dostupni svim korisnicima. Novi prostor je značajno veći od postojećih ureda i bit će primjereno uređen. Potpisani su već ugovori s izvođačem i nadzorom, pa će sama obnova prostora krenuti ovih dana. Očekujemo da se obnova i opremanje dovrše do kraja ove godine, kada bi se uredi HZZO-a i službeno trebali preseliti na novu lokaciju u prizemlju, puno dostupniju", rekao je Peršurić, podsjetivši da su upravo ovakve inicijative njegovi prioriteti tijekom saborskog mandata.

"Od preseljenja ostalih teže dostupnih ureda, do obnove zgrade policije i lučke kapetanije, osnivanja srednje glazbene škole pa do rješavanja pitanja Vrtova – sve su to pitanja koja možemo riješiti samo u dogovoru s državom jer se radi o njihovim ustanovama ili njihovom vlasništvu. Nastavit ću se zalagati za konkretne projekte i prijedloge na dobrobit građana te ih pozivam da mi se slobodno obrate sa svojim prijedlozima", zaključio je Peršurić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini