edukacija

U Labinu se u sklopu motovunske ljetne škole zdravlja okupljaju stručnjaci iz zdravstvene i socijalne skrbi

| Autor: Branko Biočić
(Labin, panorama)

(Labin, panorama)


Ovog četvrtka na radnoj edukaciji u Labinu okupljaju se stručnjaci iz područja zdravstvene i socijalne skrbi. Naime, Motovunska ljetna škola unapređenja zdravlja održava se ove godine u tri istarska grada, Puli, Poreču i Labinu te je Labin domaćin edukacije o skrbi u zajednici. Stručni seminar je namijenjen predstavnicima zdravstvenih ustanova, ustanova socijalne skrbi i organizacija civilnog društva, članovima Mreže zdravih gradova RH te lokalnoj i regionalnoj samoupravi.

Ova će edukacija uz mnoge zanimljive predavače okupiti i veliki broj stručnjaka iz cijele države koji će podijeliti svoja iskustva kao i izazove sa kojima se susreću svakodnevno. Tako će prisutni kroz cjelodnevnu edukaciju imati priliku poslušati predavače sa Medicinskog fakulteta u Zagrebu, KBC-a Rijeka kao i mnogih ustanova i udruga s područja Labina i županije. Edukacija se održava u četvrtak, 16. svibnja u Gradskoj knjižnici Labin, a svoje sudjelovanje potvrdilo je više od 50 različitih dionika sa područja zdravstvene i socijalne skrbi sa područja Labina, Istre i cijele Hrvatske.

Motovunska ljetna škola unapređenja zdravlja mjesto je susretanja ljudi koji rade na promicanju zdravlja na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. Cilj ove inicijative, započete još 1993. godine, povezati je akademsku zajednicu s praktičarima, osobama koje neposredno rade na unapređenju zdravlja i omogućiti im razmjenu znanja, vještina, iskustava i ideja, poštujući vrijednosti koje obje strane unose u taj proces.

Cilj Motovunske ljetne škole bio je razviti se u edukacijski i komunikacijski centar pokreta za unapređenje zdravlja s posebnim naglaskom na međunarodnu suradnju, raznolikost disciplina i kvalitetan rad.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter