Lijepa vijest za ljubitelje prirode 

Na Ćićariji se otvara obnovljeno izletište Korita. Donosimo detalje rekreativno-edukativnog programa 

| Autor: Aleksandra Kućel Ilić
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Otvorenje obnovljenog izletišta Korita na Ćićariji i prigodni rekreativno-edukativni program održat će se u subotu, 27. travnja te će tada Park Prirode Učka u suradnji s Planinarskim društvom Glas Istre obilježiti Dan planeta Zemlje.

Izletište Korita, smješteno nedaleko od sela Brgudac, u Općini Lanišće, popularno je odredište planinara i rekreativaca iz Istre, ali i ostatka Hrvatske, kao i turista. Smješteno je na livadi podno Brajkovog vrha, uz izvor na kojem su davnih dana postavljena drvena korita za napajanje stoke.

Lokacija je doista posebna i njezin je značaj prepoznala JU Park prirode Učka. Krajem 2023. godine započela je obnova drvenih korita, nakon čega je uređeno izletište, očišćena je lokva podno izletišta, a postavljene su i poučne ploče.

Budući da je najava loših vremenskih prilika pomaknula događaj za sedam dana, u novom terminu, u subotu, 27. travnja u 9.30 sati u selu Brgudac ispred spomen-doma će biti okupljanje svih zainteresiranih za organizirani program, dok je polazak prema Brgudskim Koritima u planu u 9.40.

Dolazak i kratki odmor na rasporedu su u 11 sati, a prema želji moguć je i odlazak na Brajkovu stijenu. Otvorenje izletišta zakazano je za 11.30 sati, dok će se u 12 sati održati predavanje Slavka Brane “Naš djelić biosfere (Učka i Ćićarija)” u Planinarskoj kući Korita.

U isto vrijeme u prirodi će se održati radionica za djecu. Ručak za sve sudionike događaja predviđen je u 13.30 sati u Planinarskoj kući Korita, najavili su iz Parka prirode Učka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum