SVE GOTOVO, ALI...

Novi Dom za starije osobe u Labinu još nije primio prve korisnike

| Autor: Branko BIOČIĆ
(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)


Najveća labinska investicija, Dom za starije osobe Labin u naselju Kature iznad sadašnjeg Doma zdravlja, u mirnom dijelu grada u blizi centra, čiju su izgradnju zajednički po sistemu pola-pola financirali Grad Labin i Istarska županija, odavno je dovršen i potpuno opremljen, zaposlena je i ravnateljica te dio osoblja, a 20. siječnja završio je rok za upis 50 stalnih i 20 dnevnih korisnika. Međutim, dom još uvijek nije otvoren.

Otvorenje Doma najavljivalo se krajem prošle godine, pa u siječnju, zatim sredinom veljače... Već smo zakoračili u ožujak, a još uvijek se ne zna kada će dom početi s radom. Dom ima i pravomoćnu uporabnu dozvolu, čime su stečeni preduvjeti za upućivanje zahtjeva nadležnom županijskom odjelu za izdavanje dozvole za obavljanje socijalnih usluga.

Usvojeni su statut i svi potrebni akti te se sada, kako navodi ravnateljica Doma Đeni Zulijani Blašković, čeka rješenje, odnosno dozvola Županijskog povjerenstva za obavljanje socijalnih usluga, ali i zatvaranje kadrovske križaljke osoblja, jer još nisu popunjena sva radna mjesta. Od 41 radnog mjesta zasad ih je popunjeno 28. Čeka se zapošljavanje čistačice, jednog pomoćnog kuhara i pet njegovateljica, čije je osposobljavanje financirao Grad Labin te rješenje županijskog povjerenstva koje je već bilo na terenu, te svečano otvaranje Doma.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum