izbor za najsportaša

FOTO / Najbolja sportašica Rovinja je plivačica Dora Đukić, a najbolji sportaš plivač Toni Crnković

| Autor: Ivica RADETIĆ


Uz prisustvo brojnih sportaša, roditelja i uzvanika u punoj sali rovinjskog Multimedijalnog centra, održano je tradicionalno proglašenje najboljih sportaša, sportskih djelatnika i ekipa Grada Rovinja za 2023. godinu.

Za jedanaest kategorija svoje nominacije poslalo je 18 sportskih udruga Rovinja. Najbolja sportašica Rovinja je plivačica Dora Đukić, a najbolji sportaš je plivač Toni Crnković, te su oboje članovi PK Delfin. Najbolja ženska ekipa su odbojkašice Rovinja i momčad nogometaši Rovinja.

Na početku prisutnima se obratio predsjednik Sportske zajednice Armando Vičić:

- I prošle godine grad je dosta uložio u sportske objekte što su rovinjski sportaši svojim nastupima na domaćim i međunarodnim natjecanjima kvalitetom i rezultatima opravdali, rekao je Vičić.

- Raduje me što svake godine je sve veći broj nominiranih, te je pravi izazov odabrati među njima najbolje ekipe i pojedince, istaknuo je rovinjski gradonačelnik Marko Paliaga i dodao: "Jasan je pokazatelj rasta i razvoja naše sportske zajednice od najmlađih do rekreativaca. Čestitam svim nagrađenima na vrijednim rezultatima i postignutim uspjesima".

Do ovog priznanja Dora Đukić je došla osvajanjem dvije brončane medalje na plivačkom prvenstvu Hrvatske u disciplini 50 m i 100 m prsno u juniorskoj konkurenciji. U izuzetno jakoj konkurenciji nominiranih najbolji je sportaš Toni Crnković koji je višestruki osvajač medalja na PH u juniorskoj konkurenciji 50 i 100 m leđno u 25-metarskim i 50-metarskim bazenima te sportaš četvrte kategorije Hrvatskog Olimpijskog odbora. Mlade odbojkašice Rovinja nastupaju u Prvoj B ligi zapad dok seniori NK Rovinj osvojili prošle godine drugo mjesto u četvrtoj ligi zapad i kao novajlije su jesenski prvaci Treće lige zapad.

I ove godine izuzetno jaka konkurencija bila je za mlade nade do 14 godina a priznanja su dobili Leo Krevatin (JK Uchimata), Rio Peko (SPK Montravo), David Ivanišević (nogomet), Annamaria Sponza (košarka) i djevojčice U-11 (košarka). Perspektivni sportaši od 14-18 godina su: Daria Lovaković (plivanje), Leon Domić (budokaj), Filip Pulić (odbojka), Natan Medar (nogomet) i juniori NK Mladost iz Rovinjskog sela.

Najbolji sportski trener je Dejana Balog Čačić trenerica košarkaškog kluba Rovinj koja je sa djevojčicama i dječacima na prvenstvu Hrvatske osvojila dvije brončane medalje. Najbolji sportski djelatnik za prošlu godinu je Miranda Poropat koja 25 godina je tajnik PK Delfin. U kategoriji veterana najbolji ekipno su plivači i plivačice Nepotopljivi i Tomo Strossmayer (udičar Meduze).

Jubilarna priznanja dobili su Streljački klub Lovac za 40 godina rada, Karate klub Rovinj za 20 godina te Teniski klub Sunyy za 15 godina. Posebna pohvala otišla je Školskom sportskom društvu OŠ Vladimir Nazor dok pojedinačna posebna priznanja dobili su Savjet mladih Grada Rovinja, Nela Medakov Blagić i Nedeljko Čakalo.

Uz spotove, slike sportaša i KUD Marko Garbin, nagrade, priznanja i cvijeće nagrađenima su podijelili Marko Paliaga, Emil Nimčević, David Modrušan, Armando Vičić, Roberto Krevatin, Aldo Krelja, Josip Pino Banko, Ivan Bolković-Pele i Tea Peteh.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter