Radionica za roditelje

Kako izaći na kraj s adolescentima? Radionica o razmijevanju i njegovanju metnalnog zdravlja u Vodnjanu

| Autor: Doria Mohorović
(Snimio Vedran Sitnica)

(Snimio Vedran Sitnica)


Nastavljaju se psihološke radionice u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta »Vodnjan« i Društva psihologa Istre.

Kako ističu iz POU-a, radionice provode psiholozi koji osim temeljnog obrazovanja iz psihologije imaju završene i različite psihoterapijske škole, a termin je svake treće srijede u mjesecu od 18 do 19.30 na adresi Portarol 31 (ulaz kroz voltu).

Treće ovogodišnje predavanje održat će se u srijedu, 28. veljače, iznimno u vodnjanskoj Vjenčanoj sali s početkom u 18 sati, a povodom obilježavanja Dana ružičastih majica. Tema je »Zagonetka zvana tinejdžer – razumijevanje i njegovanje mentalnog zdravlja vašeg adolescenta«.

U ovom interaktivnom predavanju, psihologinja Lucija Prepušt definirat će pojmove kao što su mentalno zdravlje te adaptivne (»zdrave«) strategije nošenja sa stresom i neugodnim emocijama. Predstavit će načine na koje roditelji mogu doprinijeti očuvanju (mentalnog) zdravlja svojih adolescenata, odnosno kako roditelji mogu utjecati na svoje adolescente u dobi kada je mišljenje vršnjaka često najvažnije.

Radionica je prvenstveno namijenjena roditeljima adolescenata, od 11. godine nadalje, a dobrodošli su svi zainteresirani. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter