i istra ima svoje skijaše

Bojan Božić iz Umaga apsolutni pobjednik porečkog veleslaloma u Zoncolanu ponad Ravascletta

| Autor: Tea Tidić


- Na Zoncolanu ponad Ravascletta u Italiji proteklog vikenda održano je 14. Otvoreno prvenstvo Poreča u veleslalomu za mlade i rekreativce koji se boduje za Kup Istre. Ova je bila prva od ukupno predviđene tri utrke, a održana je u organizaciji Ski kluba Poreč-Parenzo.

Pobjednici po kategorijama

Skijaše je dočekalo lijepo vrijeme i dobro pripremljena veleslalomska staza. Ipak, zbog visoke temperature, skijalo se po teškom snijegu, a natjecanje prošlo bez ikakvih problema. Vozile su se dvije vožnje, a vremena su se zbrajala.

U kategoriji veterani (1959. i stariji) pobijedio je Marijan Široka iz Umaga, a među veteranima rođenim od 1960. do 1969. pobjednik je Votić Zoran iz Umaga. Najbolji veteran među rođenima od 1970. do 1979. je Bojan Božić iz Umaga.

(Snimio Vladmir Bugarin)(Snimio Vladmir Bugarin)

U kategoriji seniori pobjednik je Neven Žufić iz Žminja, među juniorima je pobjednik njegov sumještanin Noa Žufić, među dječacima Karlo Perić iz Umaga te u kategoriji mlađi dječaci Luka Černjul iz Poreča. U ženskoj konkurenciji pobijedila je Ružica Černjević iz Zaboka, od seniorki najbolja je Tamara Andročec iz Umaga, među juniorkama pobjedu je odnijela Slovenka Alin Dujmovič iz Mladine, a među djevojčicama njezina klupska kolegica Celeste Krajnik. Najbolje plasirani učitelj skijanja i apsolutni pobjednik je Bojan Božić iz Umaga.

(Snimio Vladmir Bugarin)(Snimio Vladmir Bugarin)

Proglašenje pa fešta za sve

Na ovaj jednodnevni izlet odazvalo se 32 natjecatelja i natjecateljica te veliki broj izletnika, rekreativaca i navijača iz čitave Istre i šire. Nakon utrke, na vrhu skijališta upriličeno je svečano proglašenje pobjednika i dodjela pehara, medalja i priznanja u svim kategorijama, a potom i fešta sa sve sudionike takmičenja i izletnike koji su došli u organizaciji Ski kluba Poreč-Parenzo, točnije njegovih članova Lorisa, dva Igora, Damira i Nenada.

Iz kluba zahvaljuju na pomoći Valamar Rivieri, Fisher Lera Sportu iz Rovinja i Sportskoj zajednici Grada Poreča. Također i Concettinu, Mesnici Arman i prijevozniku Robiju.

U subotu, 24. veljače, na istom mjestu natjecanje organizira Ski klub Umag, iz kojeg pozivaju na nastavak utakmice za najbolje skijaše-rekreativce u veleslalomu. Posljednja, treća utrka, će se, budu li vremenski uvjeti dozvoljavali održati u Kranjskoj Gori 2. ožujka, a u organizaciji Ski kluba Istra iz Pule.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter