povorka

VELIKA FOTOGALERIJA / Tradicija jača od lošeg vremena: Nezaustavljive labinjonske maškare osvojile grad

| Autor: Branko Biočić


Unatoč neumornoj kiši i povremenom pljusku u Labinu je u organizaciji "Labinjonske kompanije domoće folšarije" održana karnevalska povorka koja je krenula od Poligona na Katurama do centra grada.

Maškare su bile uporne ali i malobrojni gledatelji koji su se skolinili od kiše u obližnjim kafićima i pod u svojim alegorijskim kolima nadstrešnice trgovina. Mimohod je predvodio organizator, grupa "Labinjonska kompanija domoća folšarija" ove godine nazvana Teletrubasti na čelu sa Kekom i predsjednicom Milenom Simeunović a pratile su ih grupe maškara, "Maškari spoda kmaina" iz Štrmca, " vatrogasci Zadenjeni i Deštakani " iz Ripende i širom labinštine te "Dvorske lude" iz Čepića.

Nažalost zbog lošeg vremena nisu stigle grupe maškara iz Voloskog i Lovrana, a u mimohodu nisu sudjelovala ni djeca iz Dječjih vrtića i osnovnih škola. Za njih je u maloj sportskoj dvorani organiziran dječji maskenbal na koji je u pratnji roditelja, učiteljica i teta stiglo nekoliko grupa maskirane djece iz centralnog Dječjeg vrtića "Pjerina Verbanac" u Labinu te područnih odjeljenja u gornjem Labinu, Vinežu, Raši, Rapcu i Vrećarima. Bili su tu i učenici osnovnih škola M. Vlačić te I. L. Ribar.

Šteta što nije bilo animatora koji bi osmislio i vodio kakav-takav program za mališane.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter