dan osoba s invaliditetom

FOTO / Društvo invalida Poreč proslavilo svoj dan s prijateljima i partnerima iz Tiskare Sigra

| Autor: Glas Istre


Društvo invalida Poreč svake godine obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom radno i svečano ističući da je to dan u kojemu se posebno skreće pažnja na potrebe osoba s invaliditetom (OSI), na poštivanje različitosti, poštivanje kroničnih bolesti, tjelesnog oštećenje i invaliditeta te se tako podiže razina osjetljivosti šire javnosti za osobe s invaliditetom.

Obilježavanje je započelo skupštinom Društva invalida Poreč, planiranjem rada za 2024. godinu i potom svečanim obilježavanjem.

Ove godine bilo je posebno svečano i drugačije. Međunarodni dan je obilježen 6. prosinca, a to je i dan darivanja kada velike i male, bolesne i zdrave posjećuje Sv. Nikola.

Ove godine su porečki poduzetnici, dugogodišnji prijatelji i partneri Društva invalida Poreč, vlasnici i tim Tiskare Sigra iz Poreča odlučili svoj jubilej 30 godina postojanja , rada i razvoja Sigre obilježiti baš sa članovima Društva invalida Poreč.

Za tu prigodu Tiskara Sigra je za sve članove Društva invalida Poreč tiskala i darivala više od 400 kalendara sa slikama i motivima koje prikazuju osobe s invaliditetom u aktivnostima Društva te su se mnogi članovi na stranicama kalendara mogli pronaći.

Predsjednica Društva, Nataša Basanić Čuš u svečanom je dijelu pozdravila sve prisutne članove i goste iz Grada Poreča s gradonačelnikom Lorisom Peršurićem te prijatelje i partnere iz tima Sigre koje je predvodio vlasnik i direktor g. Roni Žužić. Zahvalila je suradnicima iz Tiskare Sigra.

Naglasila je da tim Sigre godinama partnerski i prijateljski podržava Društvo te im je zahvalila na ovoj lijepoj inicijativi da svojih značajnih 30 godina proslave baš s Društvom invalida Poreč. Istaknula je kako je to hvale vrijedan primjer civilnog, općedruštvenog i privatnog partnerstva usmjeren ranjivoj skupini osoba s invaliditetom. Zahvalila je Roniju Žužiću i čitavom timu Sigre što su u rast i razvoj svoje firme osim uspjeha ugradili i humane vrijednosti pomaganja ranjivim skupinama.

Predsjednica je zahvalila i gradonačelniku Lorisu Peršuriću na njegovu dolasku na proslavu s čitavim gradskim timom ali i na svim potporama koje usmjerava radu Društva kao i na njegovu kontinuiranom i postojanom prisustvu i bliskosti s osobama s invaliditetom na gotovo svim važnim događanjima Društva invalida Poreč.

Gradonačelnik je čestitao osobama s invaliditetom njihov dan. Izrazio je zadovoljstvo za ovako osmišljen ovogodišnji svečani dan za osobe s invaliditetom te zahvalio Sigri na svim potporama koje su u godinama usmjeravali našoj zajednici.

Na kraju, prisutnima se obratio i g. Roni Žužić, vlasnik i direktor Tiskare Sigra koja ove godine slavi 30 godina svog uspješnog rada, rasta i razvoja u našem gradu. Obratio se nazočnima vrlo lijepom, kratkom retrospektivom u kojoj je predstavio Sigru kao vrijedan projekt obitelji Žužić.

Roni Žužić je u svoje ime i tima Sigre čestitao osobama s invaliditetom njihov dan te je potom sa svojim timom podijelio 70-tak poklon kalendara za nazočne članove i ostavio tiskane kalendare za sve one koji nisu mogli doći. Zahvalio se na suradnji Društvu invalida Poreč te naglasio da će se Sigra i dalje razvijati na način da njeguje povezanost sa zajednicom i pomaže ranjivim skupinama.

Gospođa Marica Mihelčić, članica i vrijedna volonterka Društva, ganuta do suza je zahvalila Sigri u ime članova Društva invalida Poreč na njihovom poklonu i pažnji ali još više na ovom izboru da Tiskara Sigra svoj velikih 30 godina uspjeha i rada proslavi baš s osobama s invaliditetom, članovima Društva invalida Poreč te da im na tako lijep i svečan način pokloni ovaj Sigrin veliki dan.

Na kraju, svi nazočni su se počastili i družili na zakusci koju je za ovu prigodu osigurao Grad Poreč.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater