sudjelovali brojni mještani

Vrijedne Barbanke i Barbanci udružili snage i zajednički okitili Barban

| Autor: Tea Tidić
(Foto: TZO Barban)

(Foto: TZO Barban)


Barbanke i Barbanci proteklog vikenda udružili su se u akciji "Okitimo Barban" i zajedničkim snagama i kreativnošću prionuli poslu - i okitili svoje mjesto.

Akciju su organizirali Turistička zajednica Općine Barban i novoosnovana Udruga Barbačana, a odazvali su se brojni mještani, te su mnogi i donirali razne dekoracije i zelenilo.

Također proteklog vikenda, u župnoj crkvi Sv. Nikole i župnom dvoru održano je misno slavlje, djecu je posjetio Sv. Nikola i razveselio poklonima, zapaljena je prva adventska svijeća, a zatim je uslijedio humanitarni koncert u župnom dvoru.

(Foto: TZO Barban)(Foto: TZO Barban)

To je samo uvertira u "Prosinac u Barbanu" koji donosi mnogo zanimljivih sadržaja za sve uzraste - tako će se u srijedu, 6. prosinca, održati prigodan program povodom zaštitnika župe Sv. Nikole te će se obilježiti i Dan Općine Barban, uz program u izvedbi OŠ Jure Filipovića i podjelu poklona, svečanu sjednicu, misu, te kreativne radionice i predstavu Teatra Naranča "Šesta noć prosinca" u šatoru ispred Općine.

(Foto: TZO Barban)(Foto: TZO Barban)

U četvrtak se održava "Smotra ulja Općine Barban" u šatoru ispred Općine Barban, ove godine 14. po redu, uz mali sajam domaćih proizvoda i kuhano vino, a bit će i edukativnih elemenata za maslinare, a u petak je 14. susret "Kantajmo i svirimo po staroj užanci" gdje će čuvari tradicije Barbanštine uveseliti posjetitelje tradicionalnom svirkom i kantom. Nakon toga, u 21 sat slijedi zabavni dio programa uz DJ-a i Replay Band.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter