Započele kuharske edukacije

David Skoko kuhao u labinskom dječjem vrtiću

| Autor: Branko Biočić
David Skoko u Dječjem vrtiću Pjerina Verbanac Labin

David Skoko u Dječjem vrtiću Pjerina Verbanac Labin


U sklopu pilot projekta FLAG Alba "Očuvanje i valorizacija tradicijskog načina života uz more", uspješno je održana prva edukacija kuharskog osoblja odgojno-obrazovnih ustanova s područja FLAG-a Alba.

Edukacija je održana u centralnoj kuhinji Dječjeg vrtića "Pjerina Verbanac" Labin s ciljem kontinuirane edukacije kuharskog osoblja u svrhu povećanja konzumacije proizvoda ribarstva i akvakulture. Kuharske edukacije održavanju se u suradnji sa Agencijom za ruralni razvoj Istre – Edukacijski gastronomski centar Istre, a pod vodstvom iskusnog i motivirajućeg chefa Davida Skoka.

David Skoko u Dječjem vrtiću Pjerina Verbanac LabinDavid Skoko u Dječjem vrtiću Pjerina Verbanac Labin

Na edukaciji su pripremljena tri jela i to od svježih srdela, cipla i muzgavca (folpi), dakle riba i morskih organizama koji su lokalno dostupni i cjenovno prihvatljivi, a na način da su jela djeci primjerena i da se mogu uvrstit u vrtićki meni. Cilj je između ostalog bio i priprema jela korištenjem kuhinjske opreme nabavljene putem natječaja FLAG-a Alba za mjeru 5.2.1. Potpora za aktivnosti usmjerene povećanju potrošnje i konzumacije ribe i drugih morskih organizama. Edukacija se nastavlja 13. studenog u Osnovnoj školi "Ivo Lola Ribar" Labin te 15. studenog u Dječjem vrtiću "Lišnjak" Pićan.

Pilot projekt FLAG-a Alba sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo, ribarstvo i akvakulturu kroz Program za ribarstvo i akvakulturu RH 2021. – 2027.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of