49. FEŠTA OD SARDELA u fažani

Plava ribica na gradele, marinirana i usoljena uz valcer, polku i žestoki rock

| Autor: Doria Mohorović
(Snimio Duško Marušić Čiči)

(Snimio Duško Marušić Čiči)


Cijelom Fažanom jučer se širio miris sardela. Priprema morske poslastice na raznovrsne načine, no ponajviše na gradelama, privukla je velik broj mještana i turista na ulice ovog malog ribarskog mjesta. Kako nam kaže Mitar Gavočanov, koordinator za kulturu i sport u Općini Fažana, za degustaciju kraljice mora i ovog je puta iskazan izuzetno velik interes.

(Snimila Doria Mohorović)Muarem Gibić i Mitar Gavočanov (Snimila Doria Mohorović)

Na nekoliko lokacija diljem Fažane publiku je zabavljala Indira »Forza« (ex Colonia), Vesna Nežić-Ružić i grupa Magnolija, a dobroj atmosferi pridružili su se i The Primotajo blues band, Duo Mot te Duo Sunrise.

(Snimila Doria Mohorović)(Snimila Doria Mohorović)

- Izvanredno je kao i uvijek. Vrijeme nas je poslužilo, za razliku od prošle subote. Ovaj put smo stavili sve na isto na mjesto, tu su četiri štanda sa sardelama, dok u Multimedijalnom centru imamo slane i marinirane sardele. Većinom ih pripremaju isti ljudi, kao svake godine, jer smo sigurni u njihovu kvalitetu.

(Snimila Doria Mohorović)(Snimila Doria Mohorović)

Sardelu treba poštivati, sva naša istarska mjesta su rasla uz sardelu, to nam je bila najbitnija hrana, pogotovo nama na moru. Mi je poštujemo i dan-danas. Ljudi su jako zadovoljni, mislim da i mogu biti, jer imamo sve vrste muzike, od valcera, polke do žestokog rocka.

(Snimila Doria Mohorović)Danijel Britvić sa svojom kuharskom ekipom (Snimila Doria Mohorović)

Tu je i vatromet koji je kao i svake godine prekrasan, jedan od boljih u Istri, usporedio bih ga s onim u Areni koju poštujem kao simbol svega u našoj Istri. Ove godine je vatromet nešto ranije, ne u ponoć, već u 23 sata zbog radnog dana, rekao nam je Gavočanov.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter