VIJEĆNICI ODLUČILI

U jedan istarski grad dolazi nekoliko trgovačkih centara, ulaganje je to od oko 20 milijuna eura

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Druge izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja grada Buzeta donesene su na preksinoćnjem zasjedanju Gradskog vijeća s osam glasova "za" vijećnika vladajuće koalicije Nezavisna lista/SDP te vijećnika iz Kajinove kvote s liste SDP-a, dok su četiri IDS-ova vijećnika te jedna vijećnica Nezavisne liste, glasali protiv. Sjednicu je obilježila sadržajna rasprava u kojoj su se čula suprotstavljena mišljenja.

Usvajanje urbanističkog plana od iznimne je važnosti za Buzet, istaknuo je uvodno predsjednik Gradskog vijeća Davor Prodan (Nezavisna lista) te rekao kako je to ključni korak prema provedivom i uravnoteženom razvoju grada, jedna od najznačajnijih odluka koje će Gradsko vijeće donijeti u ovom mandatu. Istaknuo je također da kao predsjednik Odbora za turizam, sport i revitalizaciju starogradskih jezgri, snažno podupire, zajedno sa svim članovima odbora, poziciju u prostoru nove sportske dvorane, koja bi se u budućnosti trebala graditi nasuprot zgrade osnovne škole, prema naselju Goričica.

- Pozdravljam najavljene poduzetničke inicijative koje će revitalizirati zapušteni i devastirani prostor bivše tvrtke Autotrans. Kao što sam pozvao zastupnike tvrtke Spar, HEY retail parka, Cimosa ili investitora u turističko naselje na Humštini, koji su javnosti predstavili svoje projekte na Gradskom vijeću, i po donošenju UPU-a imaju priliku za njihovu realizaciju, tako ću zamoliti predstavnike građevinske tvrtke "De Conte" iz Labina, kupca zemljišta u centru grada od tvrtke Autotrans, da svoje projekte u stanogradnji predstave vijećnicima i cjelokupnoj buzetskoj javnosti, najavio je Prodan.

Gradonačelnik Damir Kajin složio se s Prodanom da bi izmjene UPU-a mogle biti jedan od najznačajnijih akata Gradskog vijeća u aktualnom mandatu.

- Ne dao vam Bog biti u našoj koži. Tek sada razumijem zašto se UPU nije dirao punih 15 godina, ali to je dokument od kojeg ovisi razvoj ovoga grada. Na meni je da dovedem investitore, a na njima da ulažu, pokreću na neki način grad. Ovim dokumentom htjelo se nekoliko stvari, prije svega pokrenuti grad, grad koji je stajao na mjestu. Dolazi nekoliko trgovačkih centara, to je negdje ulaganje oko 20 milijuna eura. Svima se izašlo u susret, svima gdje se moglo. Svih isto tako držim za riječ. Tražili ste, dobili ste, investirajte, gradite, ulažite. Ovaj UPU, mimo onih 15 POS-ovih stanova, garantira da će se jednoga dana dogoditi još oko 150 stanova. Nisu zapostavljeni ni javni sadržaji, prostor za novu srednju školu, za sportsku dvoranu, za zgradu hitne medicinske pomoći, rekao je Kajin uz zamolbu vijećnicima da potvrde UPU koji je jamstvo opstanka i razvoja.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater