Na ALARMANTNU situaciju s bespravnom gradnjom ukazuju i stranci

Zabrinjavajući novi trend na zapadnoj obali Istre: Grade se privatni kampovi na šumskim parcelama!

| Autor: Marcello ROSANDA
Neki od najnovijih primjera bespravne gradnje koje su detektirali marčanski komunalci

Neki od najnovijih primjera bespravne gradnje koje su detektirali marčanski komunalci


"Obećali ste zaštititi istarsku obalu i poduzeti mjere protiv bespravnog smještaja i gradnje. Ali, posvuda se grade nove mobilne kućice na obali", stoji u nedavnom pismu na engleskom jeziku koje je stiglo u našu redakciju, iz čega se da zaključiti da su i stranci primijetili dobro poznatu tradiciju devastiranja prostora u Istri.

Trend je to koji je počeo još u doba bivše države, a svjedoci smo da se nastavlja i dalje, unatoč brojnim akcijama države i lokalne samouprave.

Lokacija koja se spominje u pismu nalazi se na istočnoj obali Istre, nadomak sela Peruški u općini Marčana, inače dobro znanom carstvu bespravne gradnje, o čemu je Glas Istre pisao u više navrata.

"Službeni smještaj ili kampovi ostaju relativno prazni jer turisti imaju mogućnost besplatnog noćenja u Istri. Novi je trend graditi privatni kamp na šumskim parcelama. Koliko eura država i privatni smještaj gube zaobilaženjem zakona o turizmu? Zakon ne valja. Sretno Hrvatska!", konstatira naš strani sugovornik koji je priložio i geografsku kartu s naznačenim lokacijama na kojima niču nove bespravne barakice.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom