svečano otvorena u veljači

Na ribarnici u Ližnjanu još nije prodana ni jedna riba. Doznali smo zašto

| Autor: Jasna Orlić
Sa svečanosti otvorenja (Snimio Danilo Memedović)

Sa svečanosti otvorenja (Snimio Danilo Memedović)


Još uvijek nije proradila ribarnica u Ližnjanu. Svečano otvorena ove zime 28. veljače kraj velikog mola u lučici Kuje, do sada nije kupcima ponudila niti kilogram ribe. Simon Cukon iz medulinskog obrta "Nebeski", korisnik je kontejnera u kojem je smještena sva potrebna oprema za ribarnicu. Prilikom otvorenja ove zime najavio je početak rada na proljeće.

Na naš upit kada će početi prodaja ribe, odgovorio je Claudio Grbac, direktora Ližnjan Brnestre d.o.o. komunalnog poduzeća koje je ujedno i nositelj ovog projekta.

"Kako je i najavljeno, ribarnica bi trebala započeti s radom do ljeta ove godine. Uslijed lovostaja na malu plavu ribu od 1. svibnja te vrlo nepovoljnih vremenskih uvjeta i stalnih kiša u prvoj polovici svibnja i nemogućnosti izlaska na more, najava je, a u dogovoru sa zakupcem, da početak rada bude tijekom lipnja", odgovorio nam je Grbac.

Ribarnica Ližnjan projekt je komunalnog društva Ližnjan Brnestra s ciljem dodatnog oplemenjivanja života mještana općine. Realiziran je putem natječaja LAGUR-a “Istarska batana” po Mjeri 3.4.2. Ulaganje u malu infrastrukturu u području ribarstva i akvakulture iz lokalne razvojne strategije u ribarstvu 2014.-2020.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini