NOVO U PONUDI

Agrolaguna u Poreču otvorila kušaonicu i trgovinu istarskih sireva, maslinovih ulja i vina

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Snimio Milivoj MIJOŠEK

Snimio Milivoj MIJOŠEK


Svečanim rezanjem vrpce, jučer je pred brojnim gostima u Poreču otvorena Agrolagunina kušaonica i trgovina istarskih sireva, maslinovih ulja i vina. Riječ je o novom kreativnom konceptu taste&shop Festigia na adresi Mate Vlašića 34, prostoru koji će svojim kupcima i posjetiteljima nuditi veliki izbor vrhunskih vina Festigia i Vina Laguna, Ol Istria maslinovih ulja i istarskih sireva Špin. Usto, ondje se mogu pronaći i proizvodi brenda Zigante tartufi, destilerije Aura, Histrisa i Pisiniuma, a koji će biti i sastavni dio njihovih degustacijskih plata.

Snimio Milivoj MIJOŠEKSnimio Milivoj MIJOŠEK

Kako je istaknuo Fabris Peruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe, cjelovita obnova ovog objekta važan je dio transformacije Agrolagune u modernog proizvođača vina, ulja i sira, što je promjena koju Fortenova grupa podržava organizacijski i investicijski.
- Kvalitetu naših proizvoda potvrđuju brojne međunarodne nagrade, a imajući u vidu turistički potencijal regije, ovim novim konceptom radimo iskorak i u prezentaciji jer turizam, kao što je važan za razvoj Istre, jednako je važan i kao poluga razvoja Agrolagune. Želja nam je da kušaonica, ali i neki drugi dijelovi kompanije poput vinograda ili podruma, postanu nezaobilazna točka turističke ponude ovoga kraja.

Živjeli! - Loris Peršurić, Boris Miletić, Sotiris Yannopoulos, Fabris Peruško i Nerina ZecŽivjeli! - Loris Peršurić, Boris Miletić, Sotiris Yannopoulos, Fabris Peruško i Nerina Zec

Na taj način kompanija potvrđuje svoju odgovornost prema okruženju - daje doprinos izgradnji modernog destinacijskog turizma, a ujedno razvija i partnerski odnos s lokalnom zajednicom, rekao je Peruško prilikom otvorenja nove trgovine i kušaonice, kojem je nazočio i Sotiris Yannopoulos, izvršni direktor Fortenova grupe za Poslovno područje prehrane.

Asocijacije Istre

Predsjednica Uprave Agrolagune Nerina Zec istaknula je da novom kušaonicom, smještenom u prostoru nekadašnje kotlovnice, žele na jedinstven način prezentirati paletu svojih proizvoda.

Istarsko blago na kupuIstarsko blago na kupu


- U 2023. godini Agrolaguna obilježava 60. godina svog postojanja, što je doista vrijedan i velik jubilej. Svake godine, osim promicanja istarskog načina života i tradicije, proizvodnju obogaćujemo novim tehnološkim pristupima, ali su svi proizvodi u svojoj biti sačuvali ljepotu i jednostavnost našeg prekrasnog podneblja.

Naše tri proizvodne niše - vino, ulja i sir - predstavljaju okosnicu najprepoznatljivijih istarskih brendova. Agrolaguna je izabrala biti predvodnik vala održivog razvoja i među prvima uvodi digitalnu poljoprivredu, projekt navodnjavanja u vinogradima i maslinicima, kao i projekte korištenja nusproizvoda u proizvodnji, kazala je Zec.

Snimio Milivoj MIJOŠEKSnimio Milivoj MIJOŠEK

Istarski župan Boris Miletić izrazio je zadovoljstvo promocijom istarskih proizvoda, a tom se prilikom zahvalio svim poljoprivrednicima i poduzetnicima koji svojim radom doprinose razvoju brenda Istre.

- Puno je asocijacija koje se veže uz Istru, a jedna od njih su sigurno naša ulja i naša vina. Agrolaguna je definitivno naš najveći poljoprivredni proizvođač, ali treba sagledati i velik transfer znanja. Mnogi su uspješni poljoprivrednici stasali u ovoj tvrtci. Istra je geografski gledano na karti Europe i svijeta površinom vrlo mala, ali s druge strane, kada govorimo o maslinovim uljima i našim vinima, onda smo doista svjetski veliki.

Nerina Zec i Fabris PeruškoNerina Zec i Fabris Peruško

Ovo je novi iskorak, doista lijepo mjesto uređeno industrijskim dizajnom u kojem se mogu ponuditi kvalitetni proizvodi našim građanima, ali i brojnim posjetiteljima, rekao je Miletić.

Nagrade za izvrsnost

- Svaki grad bio bi ponosan da ima jednog ovako velikog proizvođača, ali i vrhunske proizvode. Vino, maslinovo ulje, sirevi, sve proizvodi obilježeni nagradama za izvrsnost. Zato čestitam što ste odlučili otvoriti novi i moderan prostor, jer to vaši proizvodi i zaslužuju. Vjerujem da će ova butiga brzo postati omiljeno mjesto za sve one koji žele okus Poreča i Istre ponijeti sa sobom, poručio je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, koji se pridružio čestitkama.

Sve domaće

Mia Vukdragović, voditeljica marketinga Agrolagune, istaknula je da je ovo korak prema pozicioniranju te tvrtke kao suvremene kompanije s posebnim naglaskom na tradiciju. Kompanija će se, veli, razvijati u smjeru premiumizacije proizvoda i praćenja novih trendova, a uvijek su, kaže, fokusirani na kvalitetu i kontrolirane procese od polja do stola.

Boris Miletić i Loris PeršurićBoris Miletić i Loris Peršurić

Agrolaguna, čije proizvode zajedničkim snagama stvara 250 ljudi, raspolaže sa 630 hektara vlastitih vinograda na poziciji zapadne Istre, s više od 65 tisuća stabala maslina za proizvodnju ekstra djevičanskih maslinovih ulja te tvrdih sireva proizvedenih isključivo od svježeg domaćeg mlijeka s hrvatskih farmi. Agrolaguna proizvodi čak 50 posto istarske malvazije, a ponosni su, kaže, i na certifikat ZOI - zaštićenu oznaku izvornosti kojom je nagrađeno njihovo ekstra djevičansko maslinovo ulje.  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterWeb kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater